Джокович започна защитата на титлата си в Синсинати с двусетов успех над Куери

от в 01:40 на 14.08.2019
В
Новак Джокович започна кампанията си за защита на титлата си от изминалата година в Синсинати, както и за постигане на ,,Двоен Кариерен Златен Мастърс”, с труден успех над винаги опасния Сам Куери, като в крайна сметка световният номер едно успя да надделее в два сета след 7:5 6:1, а във втори кръг той ще очаква още по-голям гигант в лицето на Джон Иснър или Пабло Кареньо Буста.

Ноле стартира двубоя нетипично; сърбинът изглеждаше леко ,,ръждясал” заради дългата почивка, която си взе от Уимбълдън насам, като на него видимо му трябваха няколко минути, за да навлезне в ритъм.



В откриващия си гейм ритъм в играта на балканеца обаче изобщо нямаше, а след три двойни грешки Джокович изостана с брейк пасив, който бе затвърден от уверено играещия Куери.

Новак все пак лека-полека започваше да ,,настройва мерника” и след поредица от комфортно задържани подавания сръбският тенисист отправи послание на своя съперник, че той няма намерение да губи още много време в това да бъде изоставащ в срещата.



Краят на пасива на миналогодишния шампион дойде именно при 3:2, когато Куери се разколеба и след няколко неточности от неговата ракета, от които Джокович се възползва по най-добрия начин, се стигна до паритет. Не след дълго защитаващият титлата си състезател отново притисна съперника си от ретур при 6:5, а представителят на домакините бе прекалено изнервен, за да вкарва ударите си константно в корта и след поредица от непредизвикани грешки Куери позволи да бъде окончателно обърнат в тази част.

В началото на втория сет Ноле спечели първите си два сервис гейма по абсолютно идентичен начин, след като изоставаше с 15:40. Същевременно световният номер едно явно демонстрираше свръх амбицията си, като след всяка грешка Джокович показваше своята фрустрация, а след спечелените точки се мотивираше още повече чрез издаване на свиреп боен вик.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1161405323703443456?s=20

При 2:1 бе ред именно на сърбина да достигне до възможност за брейк, като в крайна сметка фаворитът се наложи в този маратонски гейм при посрещане, за да си създаде комфортната преднина от сет и пробив. Това развитие от последните 20-тина минути на мача съвсем обезкуражи Сам, който инкасира още един пробив, а след безпроблемното му затвърждаване от страна на Джокович сърбинът си подпечата билет за осминафиналите в Синсинати!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович започна защитата на титлата си в Синсинати с двусетов успех над Куери В

Коментари





Следвайте ни в Facebook