Джокович: Златният медал е най-великото постижение в кариерата ми; най-голямото ми щастие

от в 14:51 на 05.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович постави олимпийската си титла на върха в своята спортна кариера. Сърбинът вече смело може да заяви, че е спечелил абсолютно всичко в света на тениса, но явно дългото чакане за този златен медал му придава огромна тежест в неговата лична класация и самият той разкрива, че вчерашното му представяне е едно от най-силните му изобщо на корта някога.

"Спечелих бронза през 2008-а година на първата си Олимпиада и оттогава насам не можех да достигна до медалите, въпреки че изиграх още два полуфинала. Три пъти олимпийският 1/2-финал беше непреодолимo препятствие за мен и затова легнах на корта, когато победих Музети. Беше огромно облекчение за мен да играя с мисълта, че вече имам сигурен медал.

Бих казал, че досега най-голямото щастие, която си мислех, че мога да изпитам като атлет е да нося сръбския флаг на церемонията по откриването в Лондон през 2012-а. Tози златен медал обаче надмина и най-смелите ми очаквания откъм положителни емоции. Това е едно напълно ново, неповторимо и велико усещане за мен. Знаех, че ще трябва да изкача същинска планина, играейки срещу Алкарас във финала.

Може би само веднъж или два пъти съм играл на толкова високо ниво в продължение на цели 3 часа. Поздравления и за Карлос, защото той направи страхотен турнир и се бореше до последно, с което ме докара до абсолютния ми предел на силите. Замислям се за всичко постигнато досега от мен и бих казал, че тази олимпийска титла е най-великото ми постижение в кариерата.

Да съм на 37 години и да победя най-добрия играч в света, който е спечелил последователно Ролан Гарос и Уимбълдън.... Трудно може да бъде по-хубаво от това, нали така"? - завърши реторично "Джокера".

Източник: Reuters

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Златният медал е най-великото постижение в кариерата ми; най-голямото ми щастие Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook