Джон Иснър надделя над Бърнард Томич

от в 09:08 на 14.02.2019
В
Иснър надделя над Томич със 7:6 (7) 6:4 за 1 час и 14 минути. Той записа 27 аса и все 85% от точките си на първи сервис.

Типично за мачовете на Джон в първите 12 гейма пробиви нямаше, като точка за такъв не се разкри пред никой от двамата, а единствено път при който се стигна до 30:30 беше в последното подаване на Иснър, но това не доведе до нищо повече.

Така закономерно двамата стигнаха до тайбрек, където имаше 3 минибрейка. Първо американеца проби за 1:0, но при 2:0, той изпусна сервиса си и така и позволи на Томич да навакса пасива си. До 7:7 повече пробиви нямаше, а там той дойде серия от двр поредни точки за Джон, а това прати сета в негова полза.

Втората част също бе оспорвана, а двамата стигаха значително по-често до шансове при геймовете в които посрещаха, но отново никой не успяваше да се възползва.

Това се запази до деветия гейм включително, защото в десетия, оказал се и последен, сервираше австралиецът, който допусна изоставане от 0:40.

Все пак Томич се върна до дюс, а след това и спаси нови две възможности на своя опонент да затвори мача и дори се добра до точка за 5:5, но това не му помогна и при шестия мачбол мача приключи.

Вижте най-интересното от мача:



В следващия кръг Иснър ще се изправи срещу друг австралиец - Джордан Томпсън, а американецът е спечелил единствената среща помежду им.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джон Иснър надделя над Бърнард Томич В

Коментари





Следвайте ни в Facebook