Джон Иснър надделя в три тайбрека над Милман след 3 часа игра

от в 10:31 на 01.03.2019
В


Джон Иснър се класира за полуфинал и ще се опита да спре Ник Кирьос в неговото пътешествие в Акапулко. Днес американецът надделя над Джон Милман след три тайбрека с 7:6(2) 6:7 (4) 7:6(4) за близо 3 часа.


През първата част Милман на два пъти беше на косъм да бъде пробит и се наложи да спасява точки за брейк в третия и петия гейм, но в крайна сметка са запази от такъв, а реализирайки още първата се разкрила пред него възможност той успя и да дръпне в резултата с 4:2.



И точно когато всичко изглеждаше наред,   водеше с 5:3 и 40:15, първият му сервис го изостави и той губейки четири последователни точки сдаде аванса си. Австралиецът можеше да бъде за втори път пробит и така и да изостане в резултата, но неутрализирайки две възможности се спаси, а след гейм на нула от страна на съперника му, сета влезе в тайбрек.


В дългият гейм американецът беше доминиращия на корта и не само че дръпна с 4:0, а размяната на полетата дойде при 5:1. Аванс нараснал безпроблемно до 7:2 и сет в полза на Иснър.


През втората част силите бяха доста по-изравнени, единственият от двамата с брейкпоинт беше австралиецът, като това  се случи чак в 11тия гейм, но възможността беше бързо неутрализиран и до повече проблеми не се стигна, а напълно закономерно те играха и нов тайбрек.


На старта на дългият гейм Иснър дръпна с минибрейк, но той беше бързо върнат, а втори такъв за Милман реши  изхода на сета в негова полза.



В решаващия сет, драмата започна още в началото, след като Милман преди да спечели гейма си, трябваше да отразява точки за брейк. Това бяха и единствените точки за пробив преди да се стигне до тайбрека, а по пътя към него американецът наниза 15 аса, от които два при 6:5.


Дългият гейм започна аналогично на изминалия такъв и на размяната на полетата при 3:3 двамата бяха вече си разменили по един минибрейк. След почивката обаче на корта имаше един състезател и това беше Джон Иснър, а той след мощни сервиси и добра игра на ретур надделя с 7:4 и така и спечели мача.


За американецът предстои да се изправи срещу Ник Кирьос, а те са играли помежду си четири пъти при равно съотношение на силите-2:2.





Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джон Иснър надделя в три тайбрека над Милман след 3 часа игра В

Коментари





Следвайте ни в Facebook