Джонсън отстъпи на Юбанкс в Нюпорт; Троицки с труден обрат над Йънг

от в 01:44 на 17.07.2019
В
Петият поставен и защитаващият титлата си на турнира в Нюпорт от серията ,,АТР 250” - Стийв Джонсън, бе елиминиран от сънародника си - Кристофър Юбанкс, след два тайбрека за крайното 7:6(9) 7:6(5).

Джонсън започна вихрено и изглеждаше, че фаворотът в двубоя ще продължи позитивната си серия от победи в Роуд Айлънд, като петият поставен набързо поведе с 3:0, но не след дълго той бе застигнат. В крайна сметка се стигна до дълъг гейм, в който Стийв поведе с 6:4, като след като пропусна тези възможности, той имаше и още два сетбола, но упоритостта на Юбанкс не позволи на по-младия тенисист от двамата да се предаде, като от втория си сетбол именно Кристофър поведе в отделните части.

https://twitter.com/TennisHalloFame/status/1151229960121491461?s=20

Сюжетът в следващия сет бе сходен, като Джонсън започна с нов пробив, но този път той бе задържан почти до края. Сервирайки за сета обаче миналогодишният шампион се пропука и допусна рибрейк, а в тайбрека той изостана с 4:6 точки, като от втория си мачбол Юбанкс завърши тази впечатляваща победа в своя полза в последователни сетове.

https://twitter.com/TennisHalloFame/status/1151243819746152448?s=20

Виктор Троицки пък осъществи обрат над Джейсън Йънг с 3:6 7:5 7:5.

Първият сет се реши от един пробив в полза на южнокорееца, като във втория разковничето бе при 4:4, когато Троицки спаси общо четири скрити мачбола. Това даде импулс в играта на сърбина, който при 6:5 реализира решителен пробив, за да изравни в частите.



И третият сет бе на ракетата на Йънг, който проби в ,,Тилдъновия гейм”, но за негова жалост последва моментален рибрейк. Оттогава тенисистите вървяха гейм за гейм, а сервирайки за вкарване на двубоя в решителен тайбрек, ръката на южнокорееца отново се скова и той допусна катастрофален нулев пробив, коствал му успеха в тази среща.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джонсън отстъпи на Юбанкс в Нюпорт; Троицки с труден обрат над Йънг В

Коментари





Следвайте ни в Facebook