Джордж Лазаров е осминафиналист в неофициалното световно първенство за юноши!

от в 13:06 на 09.12.2021
Калоян Соколов

Джордж Лазаров се класира за осминафиналите при юношите до 16 г. на турнира "Ориндж Боул" в Плантейшън, щата Флорида. Това се случи благодарение на отличната победа на родния ни представител над американеца Ноа Макдоналд с 6:4 6:1. В първия си мач Джордж пък се наложи над друг представител на домакините, а именно Руди Куан, надигравайки го също в последователни сетове. Така поставеният под номер 15 ще спори за място в четвъртфиналите срещу китаеца Жи Ценг.

Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години и е била трамплин за редица от най-големите световни звезди в тениса, към които спадат Бьорн Борг, Иван Лендъл, Джон Макенроу, Роджър Федерер и още много други.

Българската следа в надпреварата също има своето място в историята, тъй като Тодор Енев грабва титлата до 18 години през 2000-а година, а впоследствие достига до втората позиция в света за юноши.

Самият Лазаров вече загатна сериозно за своя голям потенциал, когато в началото на тази есен спечели първата си точка за ATP ранглистата и в момента е нейният най-млад член.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джордж Лазаров е осминафиналист в неофициалното световно първенство за юноши! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | джордж лазаров | ориндж боул | роджър федерер | тодор енев | юноши

Коментари





Следвайте ни в Facebook