Джумхур е дисквалифициран от „Ролан Гарос“ заради треньора си

от в 10:35 на 21.09.2020
Димитър Беловски

Босненецът Дамир Джумхур бе дисквалифициран от тазгодишния „Ролан Гарос“. Причината е, че треньорът му Петър Попович е дал положителна проба за коронавирус.

В същото време Джумхур обаче се съмнява и твърди, че положителната проба на сръбския треньор е фалшива, защото Попович има антитела. Сърбинът се бил заразил с коронавируса през юли, а оттогава досега той се е тествал 20-25 пъти през последните тридесет и пет дни. Първият му тест в Париж е бил отрицателен, каза самия Попович пред френското издание „L'Équipe“.

Джумхур сподели в Инстаграм, че се чувства опустошен заради решението на организаторите.

„Малко информация за всички. За съжаление, моят треньор Петър Попович е дал положителна проба за коронавирус тази сутрин (вчера – бел.ред). Заради това аз съм дисквалифициран от „Ролан Гарос“ и нямам шанс да се състезавам. Не му беше дадена възможност да си направи втори тест, а ние сме сигурни че първия положителен тест е фалшив, защото моя треньор има антитела. Аз съм опустошен… но не мога да променя решението и трябва да продължа нататък. Ще ви информирам отново утре (днес – бел.ред)“, написа Джумхур в своя Инстграм.

Припомняме, че вчера се разбра, че двама тенисисти от квалификациите са дали положителни проби. Освен това и положителна проба е дал един треньор, но имена не бяха съобщени.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джумхур е дисквалифициран от „Ролан Гарос“ заради треньора си Димитър Беловски
Теми:  
дамир джумхур | коронавирус | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook