Джумхур отстрани Циципас в Ротердам!

от в 18:24 на 13.02.2019
В
Дамир Джумхур поднесе изненадата на деня, отстранявайки третия поставен на турнира в Ротердам - Стефанос Циципас. Босненецът преодоля съпротивата на младия грък в три сета и след оспорвана битка в последния сет, като крайният резултат от срещата им сочеше 6:4 1:6 7:5.

Така Дамир печели първия си мач от октомври насам, като последният му спечелен мач бе именно срещу Циципас.

Джумхур започна мача срещу Циципас прекрасно, пробивайки опонента си при 1:1, но последва моментален рибрейк след слаб гейм на босненеца, който инкасира няколко двойни грешки в него.

Гъркът обаче отново бе пробит при 3:3, а сюжетът се повтори, като веднага последва връщане и на този пробив. Стефанос все пак не се възползва от импулса в играта си и Джумхур за трети път в срещата проби подаването на съперника. Този път рибрейк нямаше и така първият сет, осеян с цели пет пробива, отиде в сметката на босненеца.

Третият поставен обаче включи на нова предавка във втората част. Младокът заигра на изключително високо ниво и за отрицателно време стигна до огромния аванс от 5:0 гейма. Дамир все пак спечели гейма на честта, но това бе всичко, до което се добра той в този сет, защото след нов категоричен сервис гейм Циципас изравни частите в мача.

Последва спад в представянето на гърка в третия сет, докато Джумхур започна да печели подаванията си значително по-лесно. Това доведе до брейк за босненеца, който след затвърждаването му поведе с 4:1.

Все пак Стефанос не се предаде и върна пробива, а скоро изравни и за 4:4. Дамир тогава прекрати серията на противника си, а при 5:4 даже достигна до два мачбола на сервиса на Циципас, но младият грък демонстрира железни нерви и в крайна сметка изравни за 5:5.

Босненецът не се повлия от пропуснатите възможности и поведе с 6:5, когато се добра до три поредни мачбола, но този път спасение за Стефанос нямаше, и след непредизвикана грешка от форхенд изненадата вече беше факт.

Вижте и най-интересното от този сблъсък:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джумхур отстрани Циципас в Ротердам! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook