Днес Рафа игра близо до нивото си отпреди години - Де Минор с уважителни думи към Надал

от в 10:22 на 28.04.2024
Елеонора Александрова

Вчера Рафаел Надал изигра един от най-запомнящите се мачове, по отношение на възрастта и физическото му състояние. В едва третия си мач на любимия му клей през последните два сезона, Матадора напомни на себе си с победа над един от тенисистите, намиращи се във възходяща форма през последните няколко месеца, в лицето на Алекс де Минор със 7:6(6) 6:3. Макар и под номер 512 в световната ранглиста, Рафа записа своята първа победа над представител на топ 20 от 14 месеца насам. По този повод говори и самата първа ракета на Австралия, като самият той не спести критиките към себе си, но и не скри уважението си към легендарния испанец:

"Мисля, че днес Рафа игра на доста високо ниво. Нещата са такива, каквито са. Искаше ми се да бях играл малко по-добре, но това е тенисът. Винаги се опитваш да дадеш най-доброто от себе си и има дни, в които играеш на необходимото ниво, но и дни, в които не го правиш.

Това са точно нещата, които очаквахме. В Барселона той не беше подготвен да играе на състезателно ниво и това си пролича на корта, днес Рафа игра близо до нивото си отпреди години. Той наложи много високо темпо, от първата до последната точка" - сподели световният номер 11 за Puntodebreak.com

Източник: Sportskeeda.com 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Днес Рафа игра близо до нивото си отпреди години - Де Минор с уважителни думи към Надал Елеонора Александрова
Теми:  
алекс де минор | интервю | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook