Дни преди Игрите в Париж: Сребърната медалистка от миналата Олимпиада се отказа от участие

от в 18:45 на 22.07.2024
Калоян Соколов

Маркета Вондроушова се оттегли от Олимпиадата в Париж, която стартира след точно 5 дни. Последните седмици не се развиват никак положително за бившата номер 6, която нарани десния си крак след подхлъзване на турнира на тревните кортове в Берлин и не можа да завърши мача си от втория кръг срещу Анна Калинская. Впоследствие чехкинята се опита да играе на Уимбълдън, но видимо не беше в оптимално състояние и още на старта приключи със защитата на своята титла, отстъпвайки на Джесика Бузас Манейро, която сега нямаше нито една победа в "мейджър" състезание досега през кариерата си.

Изглежда Вондроушова ще трябва да понесе нов удар, след като самата тя обяви, че в момента се бори с нова контузия и няма да може да се бори за нов медал от Игрите. Левичарката загуби на финала в Токио преди три години от Белинда Бенчич, която също няма да бъде във френската столица, след като преди три месеца роди дъщеря на име Белла.

"Много съжалявам, но поради здравословни причини няма да участвам на тазгодишните олимпийски игри в Париж. До последния момент се надявах, че ще мога да играя поне на двойки, но проблемите с ръката ми са твърде сериозни и няма да имам възможност да изляза на корта. Сега се концентрирам върху това да съм здрава за US Open, като междувременно ще стискам палци за всички чешки представители във Франция от разстояние. Надявам се скоро да се върна на корта" - написа настоящата номер 18 в социалите мрежи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дни преди Игрите в Париж: Сребърната медалистка от миналата Олимпиада се отказа от участие Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | маркета вондроушова | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook