Дни преди Уимбълдън: Рафаел Надал допусна загуба от миналогодишен 1/4-финалист!

от в 18:57 на 24.06.2022
Мирела Николова

След по-малко от три дни ще бъде поставено началото на тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания, където Рафаел Надал ще търси своята 23-та титла от Големия шлем. Единственият подготвителен турнир, на който Матадора реши да вземе участие, е демонстративната надпревара в Хърлингам - Giorgio Armani Tennis Classic, където в сряда изигра първия си двубой на трева от три години насам. Тогава испанецът постигна експресна победа над Стан Вавринка, но днес не успя да преодолее съпротивата на Феликс Оже-Алиасим и допусна поражение с 6:7(6) 6:4 3:10.

Дебютният сет бе изключително оспорван, като и двамата състезатели демонстрираха великолепно ниво на начален удар, без да позволят на посрещащия дори да достигне до точка за пробив. Както в предходния си мач, така и тук Рафа се чувстваше отлично върху тревната настилка, но безупречният сервис на канадеца не му оставяше никакви шансове и така частта бе решена в тайбрек. Там на четири пъти 22-кратният шампион от Шлема изостана с минибрейк и макар да успя да навакса пасива си в първите три случая, то при последния от тях Оже-Алиасим затвори сета в своя полза.

Във втората част младокът отново блесна с чудесен сервис, нанизвайки 17 аса, но неубедителните му изяви в петия гейм бяха незабавно наказани от манакореца, който се възползва още от първата си възможност за пробив, с помощта на който поведе с 4:2. От своя страна, Рафа бе напълно безапелационен на собствено подаване, като в хода на целия сет загуби едва една точка в своите сервис геймове, и по този начин съхрани преднината си от брейк, за да вкара срещата в решителен дълъг тайбрек.

В него Оже-Алиасим стартира вихрено, спечелвайки 8 от първите 9 точки благодарение на солидната си игра от основната линия, комбинирана с феноменален начален удар. Същевременно Надал бе загубил ритъма в играта си и допускаше чести непредизвикани неточности, което го лиши от шансове за крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дни преди Уимбълдън: Рафаел Надал допусна загуба от миналогодишен 1/4-финалист! Мирела Николова
Теми:  
atp | демонстративен турнир в хърлингам | Обзори | рафаел надал | хърлингам

Коментари





Следвайте ни в Facebook