Дни преди US Open: Томова допусна тежко поражение от световната №95 и ще загуби много точки

от в 19:40 на 21.08.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова отпадна във втория кръг на WTA 250 турнира в Кливланд. Най-добрата ни тенисистка отстъпи на Аранча Рус (световна номер 95) с 3:6 3:6 за 1 час и 34 минути игрово време, като в следващия кръг нидерландката ще се изправи срещу Маккартни Кеслър или Синю Уанг, от която първата ни ракета при дамите загуби на три пъти през този сезон.

Началото беше обещаващо за родната ни тенисистка, която реализира пробив в първия сервис гейм на съперничката си. Това обаче се оказа мимолетен силен момент за българката в сета, понеже последва сериозен спад в нейната игра и наред беше серия от 4 последователни гейма в полза на Рус.

Томова съумя да стабилизира играта си и оттам насетне беше безупречна от сервис линията, но същото важеше за световната номер 95, която нямаше проблеми да задържи преднината си и да поведе в сетовете.

Втората част отново беше с по-силен старт за родната ни представителка, като първата почивка дойде при аванс от 2:1 в нейна полза, а по-нискоранкираната тенисистка трябваше да се бори сериозно в своите сервис геймове.

Постепенно обаче отново Рус пое инициативата и това ѝ позволи да поведе с пробив в петия гейм. Българката обаче показа показа характер и отвърна с мигновен рибрейк за 3:3, ала това беше всичко положително за Вики до приключването на срещата, защото нидерландката спечели три поредни гейма, чрез които да сложи край на участието на световната номер 50 в турнира.

Така Томова ще замине за US Open с едва една победа срещу три загуби в надпреварите на твърди кортове в Северна Америка, а още утре тя ще научи първата си съперничка в Ню Йорк. Лошите новини за софиянката са свързани с обстоятелството, че по това време през миналата година тя спечели титлата на WTA 125 състезанието в Чикаго и тя е заплашена от това да напусне топ 60 на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дни преди US Open: Томова допусна тежко поражение от световната №95 и ще загуби много точки Елеонора Александрова
Теми:  
wta | аранча рус | бг тенис | виктория томова | кливланд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook