"Добре дошъл в клуба": Надал се превърна в един от първите поздравили Джокович за златото

от в 09:32 на 05.08.2024
Калоян Соколов

Андре Агаси, Рафаел Надал, Серина Уилямс и Щефи Граф. Дотук се изчерпваше списъка със състезателите, които бяха печелили всички 4 "мейджър" състезания, както и златен олимпийски медал на сингъл. Новак Джокович обаче вече е част от този клуб, след като вчера изигра категорично най-силния си мач от началото на годината и спря победната серия на Карлос Алкарас.

Триумфът на Ноле пък веднага беше отчетен от неговия голям съперник Рафаел Надал. Рафа беше един от играчите, които сърбинът победи по пътя си към златния медал и се оказа един от първите поздравили Джокович за историческия усоех.

"Поздравления, Новак! Постигна нещото, което винаги си искал и вече си в клуба на носителите на "Златен шлем"! Още веднъж поздравления за това постижение" - написа Матадора в социалните медии, като също така не пропусна да се обърне и към сребърния медалист Карлос Алкарас, с когото заедно достигнаха до 1/4-финалите на олимпийския двойков турнир.

"Карлос, знам, че днес е труден ден за теб, но се опитай да оцениш този медал, който е толкова ценен за една цяла нация. С времето ще видиш, че е също толкова ценен и за теб самия. Благодаря ти за прекрасната седмица и за медала, който донесе на испанския спорт" - обърна се Матадора към своя млад сънародник.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Добре дошъл в клуба": Надал се превърна в един от първите поздравили Джокович за златото Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook