Добър жребий за Гофен на Great Ocean Road Open; Лопес - Андерсън още на старта

от в 12:07 на 30.01.2021
Мирела Николова

До началото на Откритото първенство на Австралия остава малко повече от седмица, а подгряващите турнири в Мелбърн започват след само два дни. Днес беше изтеглен жребият за надпреварата от категория ATP 250 - Great Ocean Road Open, която стартира на 1 февруари.

Водачът в схемата Давид Гофен почива на старта, а във втори кръг е възможен интересен двубой между него и младата сензация Карлос Алкарас, който бе определен от Тони Надал като наследника на неговия именит племенник. При успех световният №14 ще спори с Вашек Поспишил за място на четвъртфиналите, където по всяка вероятност го очаква Николоз Басилашвили.

Втората четвъртина на схемата събра Хуберт Хуркач и Александър Бублик, а най-близо поставени до тях са съответно Пабло Андухар и Сам Куери. Още в първи кръг ще станем свидетели на сблъсък на ветерани, тъй като жребият изправи един срещу друг 35-годишните Андухар и Куевас.

В третата четвърт пък попаднаха Миомир Кечманович и Яник Синер, които не би трябвало да срещнат особени затруднения по пътя си към 1/4-финалната фаза. В тази част на схемата са още Тенис Сандгрен, Аляж Бедене и Андреас Сепи.

Жребият събра куп доказали качествата си тенисисти в най-долната четвъртина, където най-високо поставени са Карен Хачанов и Рейли Опелка. Американецът ще трябва да преодолее най-вероятно съпротивата на Ласло Джере в спора за място във финалните осем на надпреварата. Най-голямо предизвикателство за Хачанов пък би бил Фелисиано Лопес, който още на старта ще се изправи срещу Кевин Андерсън в още един първокласен сблъсък.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Добър жребий за Гофен на Great Ocean Road Open; Лопес - Андерсън още на старта Мирела Николова
Теми:  
atp | давид гофен | жребий | карен хачанов | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook