Доха: Гаске си осигури среща с Рубльов; Агут пречупи Опелка

от в 20:47 на 08.03.2021
Калоян Соколов

Ришар Гаске се завърна на корта след поредната си контузия в областта на гърба и записа комфортна победа на старта в Доха над квалификанта Блаж Рола. Французинът не бе изправен нито веднъж пред точка за пробив в подаванията си, а същевременно отмъкна сервиса на опонента си на два пъти, за да се наложи с крайното 6:4 6:4.

Първоначално словенецът държеше инициативата и ветеранът не намираше отговор на неговата плоска игра, само че постепенно Гаске се нагоди към стила на съперника, държейки топката ниско чрез слайсовете си, като това се оказа успешна стратегия и световният номер 50 съумя да пробие в деветия гейм, което се оказа решително за изхода на първия сет.

Във втората част фаворитът в срещата реализира далеч по-ранен брейк, което му помогна да играе по-освободено и неговото представяне на начален удар бе близко до безупречното, докато Рола прибързваше все повече при отиграванията си и напълно резонно трябваше да напусне надпреварата. За Гаске пък предстои тежка битка срещу третия поставен Андрей Рубльов.

Роберто Баутиста Агут също преодоля дебютното си препятствие в турнира, но това се случи значително по-трудно. Испанецът изкова тежък обрат над винаги опасния Райли Опелка, надделявайки с 4:6 6:3 6:4. Петият поставен бе поставен под истински обстрел, тъй като Опелка пласира цели 22 аса, само че устойчивостта от основната линия на световния номер 12 взе превес в решителните мигове и той не допусна изненада.

В началните минтути Агут се справяше отлично на ретур, като често тестваше на максимум противника си, който винаги съумяваше да се измъкне от комплицираните ситуации и дочака спада в играта на ибиериеца, за да се поздрави с успех в откриващия сет. Агут обаче намери начин да влиза във все по-висок брой продължителни размени от дъното на корта и вкара мача в удобно за себе си русло, което го улесни сериозно и той намери сили да триумфира в ответните две части, а по този начин си осигури сблъсък за влизане в четвъртфиналите с Александър Бублик.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доха: Гаске си осигури среща с Рубльов; Агут пречупи Опелка Калоян Соколов
Теми:  
atp | доха | ришар гаске | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook