Доха: Миналогодишната шампионка е аут; Бадоса с експресна победа на старта

от в 16:15 на 22.02.2022
Диана Андреева

В продължение на 630 седмици Петра Квитова не бе напускала челната 30-ка на световната ранглиста, но за първи път от 2011-а година насам чехкинята ще бъде класирана извън топ 30 от следващия понеделник, тъй като допусна ранно поражение на турнира в Доха. Миналогодишната шампионка на надпреварата не успя да завърши срещата си с Елизе Мертенс и при резултат 5:7 2:1 сложи преждевременно край на двубоя поради контузия. 

Равностоен още от началните минути, мачът предостави на зрителите по трибуните възможност да наблюдават повече от зрелищен тенис. Продължителните размени от основна линия преобладаваха, като Мертенс разчиташе предимно на мощните си удари, докато Квитова показваше повече разнообразие и изобретателност. Двете си размениха по три пробива до 5:5, когато Елизе неочаквано осъществи нов брейк и успя да измъкне сета в своя полза. 

След почивката двете състезателки продължиха да демонстрират високо равнище на игра, но Квитова все по-рядко разчиташе на своя форхенд, а грешките й на сервис също зачестиха. Макар до последно да се бореше, Петра бе далеч от оптималната си физическа форма и болките в китката не й позволиха да продължи мача, слагайки край на участието й в тазгодишното издание на турнира. 

В друга среща от деня Паула Бадоса "разгроми" тинейджърката Клара Таусон. За едва 69 минути игра световната номер четири приключи двубоя при резултат 6:1 6:2 и потегли уверено към осминафиналите на турнира в Доха. Това е поредното отлично представяне на Бадоса през сезон 2022, а тя със сигурност е сред претендентките за титлата в Катар, но по пътя към трофея ще трябва да продължи да впечатлява с играта си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Доха: Миналогодишната шампионка е аут; Бадоса с експресна победа на старта Диана Андреева
Теми:  
елизе мертенс | квитова | паула бадоса | петра квитова | тенис турнир в доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook