Доха: Сакари спря устрема на Гоф, Контавейт се поздрави с нов категоричен успех

от в 19:55 на 24.02.2022
Диана Андреева

Резултатите на Кори Гоф до момента през годината бяха далеч от впечатляващи, а постоянството в играта на детето-чудо напълно отсъстваше. В Доха обаче тийнейджърката зарадва своите почитатели и успя да достигне до четвъртфиналите, където бе надиграна по-рано през деня от Мария Сакари в последователни сетове. Успехът на гъркинята стана факт след 6:3 6:3 и така световната номер шест се класира сред финалната четворка в надпреварата. 

Настоятелна още от началните минути на срещата, Сакари успя да пробие в откриващия гейм на срещата. Гъркинята нанасяше дълбоки удари от основна линия, разчитайки предимно на своя форхенд, докато нейната опонентка Гоф по-често излизаше към мрежата, ала дори и там бе надигравана от световната номер седем. Сакари запази преднината си до самия край, без да допуска нито за момент инициативата да бъде в съперниковите ръце и не след дълго резултатът в сетовете беше открит. 

Втората част се разви по сходен начин. Сакари продължаваше да избягва продължителните размени от дъното на корта, нанасяйки уинър след уинър, докато грешките от ракетата на американката стремглаво нарастваха. Гоф допусна да бъде пробита както във втория, така и в четврътия гейм и за кратко време изостана с 0:4 в резултата. Тогава обаче Гоф изпълни два феноменални ретура, които подкрепени с къса топка й осигуриха рибрейк и възвърнаха надеждите й за успех в мача. 

Радосттта на 17-годишната тенисистка обаче не трая дълго, защото нейната опонентка мигновено повиши оборотите и отново започна да доминира на корта. Макар да направи всичко по силите си, тинейджърката така и не е намери начин да направи нов рибрейк, а това й коства крайната загуба в срещата и отпадане от турнира. 

Анет Контавейт не показа нито за момент колебание в друг двубой от днешната програма. Световната номер седем се справи без никакви затруднения с Онс Жабер - 6:4 6:1, за да продължи уверено към полуфиналната фаза на турнира в Дубай. Там естонката ще има възможност да премери сили с Йелена Остапенко, която се намира в серия от девет поредни победи и върви стремглаво към втора поредна титла от WTA Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доха: Сакари спря устрема на Гоф, Контавейт се поздрави с нов категоричен успех Диана Андреева
Теми:  
wta | анет контавейт | кори гоф | мария сакари | тенис турнир в доха - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook