"Докато имаш ракета в ръка, имаш и шансове": Какво си мисли Григор в трудните моменти? (видео)

от в 17:41 на 03.10.2024
Калоян Соколов

Повечето играчи си говорят наум или на глас по време на мачовете, но какви съвети всъщност дават сами на себе си и до колко са им от полза? Това е темата в новото видео на ATP Тоur. В него част от големите тени звезди разказват за мисловния процес, който преминава през главата им по време на важен двубой, а Григор Димитров също беше един от героите на видеото:

"Толкова съм строг със себе си, че често ми се налага да тренирам умението си да бъда по-мил към мен самия, защото съм добър с всички останали и понякога забравям да бъда такъв и със себе си" - признава българинът.

А какво си мислиш, когато мачът ти се изплъзва и трябва да се справяш сам в тази ситуация? Рецептата на първата ни ракета е следната:

"През тази година в Маями бях на две точки от това да загубя още в първия си мач. Изоставах в сетовете, както и в точките на тайбрека по време на втория сет. Тогава дойде ред на смяната на полетата и си казах "просто давай напред и покажи своята игра", като в крайна сметка съумях да достигна до финала на надпреварата.

Нещата според Димитров не приключват, дори когато съперникът ти е на гейм гейм от победата, когато продължаваш да мислиш положително:

"Винаги имаш контрол над ситуацията, така че просто гледай топката и давай напред! Можеш да го направиш! Докато имаш ракета в ръката си, имаш и шансове. Мисля, че това беше идеалната финална реплика, която чакахте" - обърна се накрая шеговито Григор към снимачния екип.

Ето и и цялото видео с отговорите на Холгер Руне, Стефанос Циципас, Даниил Медведев, Феликс Оже-Алиасим и Даниил Медведев:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Докато имаш ракета в ръка, имаш и шансове": Какво си мисли Григор в трудните моменти? (видео) Калоян Соколов
Теми:  
Tennis TV | бгтенис | видео | григор димитров | интервюта | любопитно | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook