Доказано: Джорджи и семейството ѝ са изискали фалшиви сертификати от медицинско лице

от в 17:51 на 06.01.2023
Калоян Соколов

През последните седмици един от най-сериозните скандали в света на тениса е свързан с възможността италианската тенисистка Камила Джорджи да е използвала фалшив ваксинационен сертификат, за да участва на тенис надпреварите в хода на миналата година. Според медиите някогашната номер 26 е посещавала частна клиника във град Виченца, където фективно е преминала през всички ваксинации срещу COVID-19, само че италианската полиция е  засекла незаконната дейност, която са извършвали съдържателите на въпросното лечебно заведение и в момента лекарите Даниела Грилоне и Ерих Волгер Гьопел са зад решетките.

Срещу самата Джорджи пък до този момент течеше разследване, което да потвърди вече разпространената в общественото пространство информация, но изглежда органите на реда повече няма да има нужда се занимават с въпросния казус, защото самата доктор Грилоне направи пълни самопризнания за своята дейност и по категоричен начин потвърди опита за измама на тенисистката:

"Никога не съм била антиваксърка. Всъщност вярвах в полезността на ваксината, само че получих сериозни странични ефекти, след като сама си поставих втората доза и имах рани по цялото тяло. Моят колега ме убеди как някои организми имат непоносимост към този вид имунизация и изпрати при мен няколко свои познати, на които да издам фалшиви сертификати. Тогава се съгласих, ала мълвата се разрастна и тези хора видимо разказваха за нас на своите близки, а не след дълго се виеха километрични опашки пред кабинета ми. Никога обаче не съм вземала пари от пациентите си за тази си дейност, макар че те често са ми оставяли различни подаръци. 

"Що се отнася до Камила Джорджи, то с нея се познаваме много добре, тъй като години наред страда от контузия в областта на лакътя и неведнъж се е лекувала при нас. Самата Камила дойде при мен с искането да бъде незабавно фективно имунизирана, след което същата практика беше повторена с останалите членове на нейната фамилия. Мога да потвърдя, че нито един човек в семейство Джоржи не е преминал през реален ваксинационен процес" - признава медицинското лице.

Припомняме, ви че до този момент бившата шампионка от турнира в Монреал не е била санкционирана по никакъв начин и дори преди близо седмица замина за австралийския град Аделаида, където тази нощ ще излезе в мач от пресявките срещу румънката Сорана Кърстя, но по всяка вероятност съвсем скоро италианката ще трябва за известен период от време да забрави за ангажиментите си на корта, имайки предвид неоспоримата ѝ вина по казуса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доказано: Джорджи и семейството ѝ са изискали фалшиви сертификати от медицинско лице Калоян Соколов
Теми:  
wta | камила джорджи | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook