Домаканите ликуват: Първата ракета на САЩ "върза геврек" на финала и е шампион в Делрей Бийч!

от в 00:38 на 20.02.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц стартира силно новия сезон, след като изигра ключова роля за триумфа на родината си с титлата от United Cup, ала впоследствие допусна разочароващо поражение на Аустрелиън Оупън. През миналата седмица пък американецът се завърна в Тура с участие на домашната си надпревара в Далас, където отпадна по крайно драматичен начин след загуба в три сета от бъдещия шампион Ийбинг Ву, който изуми света на тениса и завоюва дебютната си АТР титла.

Световният номер 7, за когото след по-малко от месец предстои да брани трофея си от Мастърса в Индиън Уелс и цели 1000 точки от актива си в класацията на АТР, избра да се включи и на турнира в Делрей Бийч, където до момента беше над всички и намери място във финала. Там го очакваше четвъртият поставен Миомир Кецманович и въпреки битката, която сърбинът даде на топ поставения в схемата, то Фриц не допусна изненада и се поздрави с общо 5-ата си АТР титла в кариерата досега, след като се наложи за близо два часа на корта с крайното 6:0 5:7 6:2.

Местният любимец стартира двубоя по възможно най-добрия начин, след като обезличи съперника си в дебютните минути и спечели 12 от откриващите 15 точки, за да поведе с пробив аванс. Впоследствие сърбинът достигна възможност при 40:30 на собствен сервис да запише първи гейм в актива си, ала вдъхновеният Фриц беше безкомпромисен при всяка топка, пласирана на форхенда му, като реализира купища уинъри и "върза геврек" на съперника си, доближавайки се на един сет от трофея.

Във втората част съотношението на силите се изравни и половин час след старта на финала вече имахме възможността да наблюдаваме сблъсък, присъщ на съревнование за титла. Въпреки повишеното качество в играта на световния номер 33, то американецът постепенно си възвърна контрола над случващото се и в десетия гейм при начален удар на противника си осигури шампионска точка. Този момент обаче далеч не се оказа последният във финала, след като Кецманович спаси мачбола пред представителя на топ 10 и импулсът от това му действие го изведе до мечтан пробив при идното подаване на топ поставения, за да може обратно на всички очаквания да станем свидетели на изравняване на резултата в отделните сетове.

Сериозното разочарование от пропуснатия шанс беше изписано ясно по лицето на местния любимец, който обаче не изпадна в криза на корта, а за сметка на това се мотивира допълнително, като отново се намираше в подем и реализира брейк за 4:1. Оттам насетне тонусът в равнището на сърбина нагледно спадна, като той изглеждаше обезверен, след като въпреки своеобразното си геройство за пореден път остана в губещата позиция, при което фаворитът използва момента на слабост от другата страна на мрежата и дублира предимството си, за да подпечата триумфа си на домашната сцена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домаканите ликуват: Първата ракета на САЩ "върза геврек" на финала и е шампион в Делрей Бийч! Мартин Петков
Теми:  
atp | делрей бийч | миомир кецманович | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook