Домакинът Джокович не остави шанс на Троицки, Зверев обърна Крайнович

от в 20:23 на 13.06.2020
Петър Колев
Новак Джокович и Александър Зверев откриха участието си на демонстративния турнир Adria Tour, който е организиран от световния №1. И двамата тенисисти са част от група "Новак Джокович", в която се намирт още Виктор Троицки и Филип Крайнович.

На трето място в програмата за деня на корта в Белград беше поставено сръбското дерби между Новак Джокович и Виктор Троицки. Световният №1 имаше затруднения в първия гейм, който трябваше да печели след "решаваща точка". Последва спечелен сервис гейм от страна на Троицки, но до края на частта Джокович беше безгрешен - след пробив на нула и две лесни подавания домакинът спечели откриващия сет с 4:1.

https://twitter.com/doublefault28/status/1271819084498374666?s=19

Акцията на световния №1 продължи и в началото на втория сет, в който Джокович осъществи нов пробив и затвърди за 2:0. Той не изпусна нещата от контрол до самия край на мача, контролирайки темпото на игра и печелейки лесно точките на сервис. След нов пробив на нула Новак дебютира на собствения си турнир с убедителна победа, постигната за 37 минути - 4:1 4:1.

Джокович

Интересен момент от мача беше този, в който в началото на втория сет Троицки даде ракетата си на момче, подаващо топките, което дори взе точка на световния №1.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=pIM5qDkb9Y0&feature=emb_title

В последния мач от дневната сесия един срещу друг се изправиха германецът Александър Зверев и представителят на домакините Филип Крайнович. Сърбинът трябваше да печели откриващия си сервис гейм след "решаваща точка", но впоследствие реализира пробив за 2:0. Зверев беше неубедителен на сервис и след три двойни грешки и едва 38% спечелени точки след първи сервис световният №7 той допусна още един пробив, с което загуби откриващата част с 0:4.

https://twitter.com/doublefault28/status/1271847874708504578?s=19

Нещата не изглеждаха добре за бившия №3 и в началото на втората част, в която Крайнович реализира още един пробив, за да поведе с 2:0. Печелейки първия си гейм в мача, Зверев осъществи моментален рибрейк и след това изравни за 2:2. Достигна се до тайбрек, в който сърбинът поведе с 4:2, но германецът показа хладнокръвие и обърна "дългия гейм", като по този начин изравни сетовете в мача след 4:3(5).

https://twitter.com/doublefault28/status/1271851969049739264?s=19

След разменени пробиви в началото на третия сет германецът взе подаването си и осъществи пробив за 3:1, който му позволи да сервира за мача. Повеждайки с 30:0, Зверев допусна няколко непредизвикани грешки, с което позволи на Крайнович да реализира рибрейк и да се завърне в мача. След "решаваща точка" при 3:2, чрез която сърбинът спаси своеобразен мач пойнт, изходът от двубоя трябваше да се реши след тайбрек. В него германецът взе превес, повеждайки с 5:0. Силите на Крайнович не достигнаха за нов обрат и така Зверев достигна до крайната победа след час и 25 минути на корта - 0:4 4:3(5) 4:3(2).



По-рано през деня в група "Доминик Тийм" победи постихнаха Григор Димитров, който надделя над Душан Лайович в три сета, и Доминик Тийм, който изигра само два гейма срещу контузения Дамир Джумхур.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинът Джокович не остави шанс на Троицки, Зверев обърна Крайнович Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook