Домакините ликуват: Де Минор нанесе първо поражение на Джокович в Австралия от 2018-а насам!

от в 12:35 на 03.01.2024
Мартин Петков

Една от най-големите сензации за тази година вече е факт, след като Алекс де Минор изигра един от върховите мачове в своята кариера, за да повали Новак Джокович, при това на родна земя в Сидни. Австралиецът ни засвидетелства целия си технически репертоар в пълния му блясък, както и най-доброто лице на началния си удар, за да подчини в последователни сетове видимо 24-кратния "мейджър" шампион, чието физическо състояние продължава да крие сериозни въпросителни - 6:4 6:4.

По този начин световният номер 12 слага край на серията на сърбина от 43 поредни победи на австралийска земя, като му нанася първо поражение на Зеления континент от 2018-а година насам, с което и носи първа точка за родината си в четвъртфиналната схватка от United Cup.

Началото на двубоя до голяма степен се оказа лишено от особено интригуващи моменти, след като двамата най-висококласирани състезатели за своите държави разчитаха на оптималното равнище на сервисите си и посрещачите трудно изобщо влизаха в разиграване. Постепенно с развитието на срещата австралиецът избра да отръпне още по-назад от основната линия на ретур, като значително увеличи шансовете си да пласира ударите си в корта, при което интензивните размени се увеличиха многократно и това отключи болката в китката на Ноле. 

Както още вчера стана ясно, то сърбинът сам коментира, че изпитва немалък физически дискомфорт в тази област, което и днес наложи това физиотерапевтът да обгрижва въпросната зона в почивките. Същевременно обаче за Де Минор това представлява златна възможност да вдигне оборотите в разиграванията, като и излизанията му в близост до мрежата зачестиха, което допълнително лимитира шансовете на световния номер едно да остане равностоен на местния любимец, и Демона реализира решаващ пробив в деветия гейм, донесъл му успеха в откриващия сет, в който той не загуби нито една точка на първи сервис.

С настъпването на втората част проблемите за Джокович наглед поотминаха и той започна в типично свой стил да мести от край до край противника си, като умело проектираше атаките си, преди да нанесе печелившо отиграване. Кой друг, ако ли не именно Демона обаче би се справил с подобна задача в защитен план, като австралиецът демонстрира пословичната си скорост по корта, за да покачи интензитета в сблъсъка още повече и получил шанс да атакува, то Алекс не сбърка, пробивайки фундаментално в "прословутия" седми гейм.

Оттам насетне Де Минор продължи да подхожда с огромна доза хладнокръвие във всяка една ситуация и загуби едва една точка на първи сервис от общо 34 разиграни в хода на целия сблъсък, за да официализира най-големия триумф в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: Де Минор нанесе първо поражение на Джокович в Австралия от 2018-а насам! Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | Австралия | алекс де минор | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook