Домакините ликуват: Гоф обезоръжи Мухова и вдигна първа WTA 1000 титла в Синсинати!

от в 21:27 на 20.08.2023
Мирела Николова

Коко Гоф е новата носителка на трофея от WTA 1000 турнира в Синсинати. Американката никога до този момент в кариерата си не бе достигала до финал на надпревара от подобна категория, но през днешния ден успя да направи още една крачка напред и да достигне до титлата, надделявайки над световната №17 Каролина Мухова. Местната любимка се нуждаеше от час и 57 минути игра, за да наложи своята воля и да постигне крайната победа с резултат 6:3 6:4. По този начин тя завоюва своя трети трофей от началото на сезона и общо пети в досегашната си кариера.

В откриващите минути на мача всяка от двете състезателки изпитваше известна доза притеснение и непредизвиканите грешки не спираха да се множат, което доведе до бърза размяна на пробиви преди първата почивка в срещата. Сервисът на Мухова остана също толкова неубедителен до края на сета, което позволяваше на американката да поема инициативата още с ретура и да налага своя ритъм в разиграванията. Съвсем скоро Гоф отново излезе напред с пробив преднина за 4:2 и макар да допусна моментален рибрейк, то впоследствие тя за трети път осъществи брейк за 5:3, който се оказа решаващ за изхода на откриващия сет в нейна полза.

Във втората част пропуските от двете страни продължиха да изобилстват и всеки гейм се превръщаше в своеобразна битка на оцеляване. Въпреки това обаче отново Гоф бе тази, която успяваше да покаже повече постоянство в изявите си, и благодарение на значително по-стабилната си игра във важните точки съумя да влезе в серия от четири поредни спечелени гейма, за да поведе с 5:2 и да си подсигури най-голямата титла в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: Гоф обезоръжи Мухова и вдигна първа WTA 1000 титла в Синсинати! Мирела Николова
Теми:  
wta | каролина мухова | коко гоф | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook