Домакините ликуват: Щруф шокира Циципас и остави Григор Димитров в топ 10 на света!

от в 20:23 на 20.06.2024
Елеонора Александрова

Ян-Ленард Щруф винаги е имал репутацията на един от най-големите таланти в ATP, чийто пълен потенциал обаче не бе реализиран напълно, поради контузиите през годините. Днес германецът за пореден път показа своите неоспорими качества и надделя един от големите фаворити в Хале, Стефанос Циципас, с 6:3 6:4 и оформи сблъсък с Яник Синер!

Това са добри новини за Григор Димитров, тъй като гъркът трябваше да спечели този мач, за да се завърне в топ 10, за сметка на българина, което означава, че сънародникът ни ще остане в челната десетка.

Срещата започна равностойно за двамата тенисисти, които разчитаха предимно на сервис играта си, а геймовете бяха сравнително къси. И докато Циципас разчиташе на ефективността на играта си, то Щруф използваше характерната за старата тенис школа тактика "сервис-воле".

Играта на германеца обаче се оказа по-ефективна в този момент и това си проличи в петия гейм, когато той съумя да поведе с пробив. Макар и гъркът да продължаваше да поддържа стабилно темпо на игра, сервис играта на световния номер 41 бе прекалено ефективна и именно това позволи на по-ниско ранкирания тенисист да спечели първия сет с резултат 6:4.

Втората част се характеризираше с по-тежки разигравания. Въпреки това, възможности за пробив в първата половина липсваха, ала това се промени при 3:2, когато Щруф отново изненада бившия номер 3 и се доближаваше все повече до победата. Въпреки напрежението върху него в този критичен момент, бившият представител на топ 25 показа здрави нерви и характер, като с помощта на подкрепата на местната публика, зарадва сънародниците си с една от най-големите победи в кариерата си, надигравайки за 4-ти път Циципас в своята кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: Щруф шокира Циципас и остави Григор Димитров в топ 10 на света! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | стефанос циципас | хале | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook