Домакините ликуват: Световната №23 "хвърли бомбата" при дамите и елиминира Сабаленка в ИУ!

от в 22:10 на 13.03.2024
Елеонора Александрова

Ема Наваро е една от тенисистките, намиращи се в най-сериозен възход в WTA тура. Американката заслужено дебютира в топ 30 тази година, след като спечели надпреварата в Хобарт през януари и постигна нов най-добър резултат на турнир от Големия шлем именно в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън. Силните резултати на американката се пренасят и в Индиън Уелс. След като вчера победи Елина Свитолина, днес Наваро постигна още по-голяма победа, а именно срещу една от големите фаворитки в турнира, Арина Сабаленка. Световната номер 23 шокира миналогодишната финалистка с 6:3, 3:6, 6:2 и така де класира за първи четвъртфинал в WTA-1000 надпревара, като в следващия кръг ще срещне Диане Пари или Мария Сакари.

Първите подавания не ни предложиха голяма интрига, като и двете печелеха геймовете от собствения си сервис, макар някои от тях да завършваха с 40:40. Във втората половина на сета обаче сервис играта на белорускинята се разпадна, за сметка на солидната игра на световната номер 23 и при 4:3 американката успя да реализира пробив. Още в следващия гейм двукратната "мейджър" шампионка бе на път да се върне в играта, но по-неопитната й опонентка показа здрави нерви и затвори първия сет с 6:3 в нейна полза.

Нивото на игра на Сабаленка се вдигна във втората част на двубоя, като при 2:1 спечели гейм от началния удар на опонентката си. Въпреки упоритата игра на по-ниско ранкираната си противничка, бившата номер 1 задържа преднината си и по-малко от 40 минути игра изравни сетовете с резултат 6:3.

Последният сет започна нервно и за двете. Наваро проби сервиза на фаворитката, ала в третия гейм световната номер 2 отвърна на удара, ала в четвъртия нюйоркчанката си върна контрола. Въпреки опитите за завръщане на Сабаленка в следващите подавания, играта на аутсайдерката бе твърде стабилна, а в осмото такова тя реализира още един пробив и печелейки последния сет с 6:2, продължава приказката си в Индиън Уелс!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: Световната №23 "хвърли бомбата" при дамите и елиминира Сабаленка в ИУ! Елеонора Александрова
Теми:  
ема наваро

Коментари





Следвайте ни в Facebook