Домакините ликуват: Световният №155 изхвърли миналогодишния финалист още на старта в Делрей Бийч!

от в 05:25 на 13.02.2024
Мартин Петков

Патрик Кипсън се превърна в големият герой за американците в първия ден от АТР 250 турнира в Делрей Бийч, след като още на старта в надпреварата елиминира миналогодишния финалист Миомир Кецманович. Световният номер 155, който получи възможност за участие в състезанието посредством "уайлд кард", демонстрира страхотен тенис в хода на целия сблъсък срещу сърбина, като неизменно бе водещият тенисист на корта и закономерно се поздрави с успеха в последователни сетове - 6:4 7:6(3). С това младежът се класира за осминафиналите, където му предстои да премери сили с винаги непредсказуемия Констан Лестиен.

Още от самото начало на двубоя Кипсън засвидетелства огромния си афинитет към агресивния стил на игра и търсеше възможност за нанасянето на печелившо отиграване при всяка удобна ситуация, като със завидно самочувствие наказваше по-плитките топки от ракетата на световния номер 40. Именно представянето на американеца, базирано изцяло на атакуващия тенис, го изведе и до водещата позиция на корта, като скоропостижно той осъществи пробив и оттам насетне бе безупречен на начален удар, за да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част равнището на световния номер 155 спадна до известна степен, което позволи на петия поставен най-после да загатне на какво е способен и той се възползва от проблемите на домакинския представител, за да отмъкне сервиса му. Радостта на сърбина обаче траеше едва няколко минути, след като Кипсън мигновено стабилизира играта си и се поздрави с рибрейк на нула, а впоследствие станахме свидетели на пълна доминация от страна на подаващите, за да бъдем отведени до тайбрек, в който грешките взеха връх над Кецманович и участващият посредством "уайлд кард" тенисист имаше последната дума, узаконявайки една от най-добрите победи в кариерата си досегаю


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: Световният №155 изхвърли миналогодишния финалист още на старта в Делрей Бийч! Мартин Петков
Теми:  
atp | делрей бийч | миомир кецманович

Коментари





Следвайте ни в Facebook