Домакините мечтаят: Преродена Радукану записа 2-ра поредна топ 10 победа и е в топ 16 на Уимбълдън

от в 21:27 на 05.07.2024
Елеонора Александрова

До тазгодишния сезон на трева Ема Радукану нямаше нито една победа над представителка на топ 10, ала именно зелените кортове дадоха необходимото поле за изява на талантливата британка и днес тя записа своята втора победа над тенисистка от челната десетка.

В третия кръг на Уимбълдън Радукану надви световната номер 9, Мария Сакари с 6:2 6:3 и се класира за 1/8 финалите, където ще срещне квалификантката Лулу Сън.

Още в самото начало представителката на южната ни съседка започваше да допуска множество непредизвикани грешки, което позволи на вдъхновената от предните си двубои британка да поведе с пробив още при първия гейм от начален удар на опонентката ѝ. Веднага след това гъркинята разполагаше с брейкпойнт, чрез който да успее да изравни, ала това се оказа и единственият обещаващ момент за Сакари. След това Радукану не само съумя да запази преднината си, но дори да я увеличи в края на сета и така да поведе с 6:2.

Тенденциите от първата част не се промениха много и във втората. Бившата номер 10 отново успя да реализира пробив в началото (при 1:1), а след това 9-тата в света пак правеше опити да изравни, ала британката отново показа, че зад триумфа ѝ над елитната тенисистка отпреди 3 години няма нищо случайно. Така, доминирайки в следващите минути, местната любимка спечели и втория сет с 6:3 и в следващия кръг ще се бори за дебютен четвъртфинал в Уимбълдън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Домакините мечтаят: Преродена Радукану записа 2-ра поредна топ 10 победа и е в топ 16 на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ема радукану | мария сакари | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook