Домакинска еуфория: Бруксби сътвори невъзможното срещу Агут и е 1/8-финалист в Маями

от в 21:26 на 28.03.2022
Владислав Риждов

Дженсън Бруксби се наслаждава на отлична кампания до момента и вече записа две поредни победи на Мастърса в Маями. Днес обаче, в двубоя си срещу Роберто Баутиста Агут всичко вървеше към поражение за домакинския представител, след като той изоставаше с 4:0 в третия сет, но Бруксби показа непримирима воля и реализира впечатляващ обрат за крайното 6:3 5:7 6:4 в своя полза, осигурявайки си мач с Даниил Медведев в следващия кръг.

Първият мач от днешната програма стартира по-уверено за испанеца, който бе недосегаем в откриващите си сервис геймове, докато на Бруксби дори му се наложи още в началото да спасява точка за пробив. Постепенно обаче ролите на корта се размениха и успеваемостта на Агут от начален удар спадна драстично, а в допълнение на това местният представител наказваше всяка една негова неточност. Така световният номер 39 пръв достигна до аванс от брейк при 3:2, който затвърди по категоричен начин. Безапелационното представяне на Бруксби продължи и скоро той вече имаше преднина от 5:2, и въпреки че Агут направи опити да постави под напрежение съперника си, частта отиде в полза на домакинския любимец.

След подновяването на играта силите на корта се поизравниха и равенството бе водещо в резултата. Двамата доминираха със своите сервиси, а възможности за пробиви изцяло липсваха, с изключение на една в първия гейм на американеца, която Агут не успя да материализира. Паритетът остана непокътнат до 5:5, когато по-титулуваният от двамата състезатели разклати опонента си и го пречупи в последния възможен момент, вкарвайки сблъсъка в решителна трета част.

17-ят в световната ранглиста пренесе импулса си в третия сет, който започна по впечатляващ начин за него. Агут бързо наложи доминацията си и само в рамките на няколко минути вече имаше аванс от двоен пробив, което изцяло наклони везните в негова полза и изглеждаше, че път обратно за финалиста от Далас няма. Отговорът на Бруксби обаче беше повече от безапелационен. Талантливият американец нито за миг не сведе глава въпреки сериозното си изоставане и реализира един от обратите на сезона. 21-годишният състезател не само възстанови равенството в резултата, но до края не даде нито гейм повече на съперника си, нанасяйки едно от най-тежките поражения в кариерата на испанеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска еуфория: Бруксби сътвори невъзможното срещу Агут и е 1/8-финалист в Маями Владислав Риждов
Теми:  
атп | дженсън бруксби | маями | обзор | роберто баутиста агут | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook