Домакинска мъка: Топ поставеният Рубльов се срина пред Манарино на старта в Москва

от в 17:32 на 21.10.2021
Калоян Соколов

Андрей Рубльов несъмнено беше в ролята на големия фаворит по време на тазседмичната надпревара от категория ATP 250 в Москва. Световният номер 6 зае мястото на единствения представител на топ 20 в надпреварата, след като Даниил Медведев се отказа от участие и така схемата беше оглавена именно от втората ракета на Русия. Топ поставеният обаче разочарова родните привърженици, претърпявайки крушение още в дебютния си двубой през седмицата, в който отстъпи на Адриан Манарино със 7:5 6:7(4) 3:6 и така ветеранът се класира за четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с литовеца Ричардас Беранкис.

Мощта на руснака бързо взе връх в началните минути, а непоставеният играч просто не можеше да издържи на наложеното темпо и постоянно трябваше да отстъпва назад от основната линия. Всичко това помогна на Рубльов да се откъсне напред с 5:2 гейма, само че французинът показа колко голяма вариативност притежава и все по-често матираше опонента с прецизно изпълнени къси топки, които бяха в основата за изравнявнаето при 5:5. Все пак местният любимец не позволи направата на пълен обрат и засипа Манарино с нова доза уинъри, която реши изхода на първия сет в полза на водача в схемата.

Втората част предложи нова порция здрава битка, като световният номер 51 на два пъти повеждаше с пробив преднина, ала шампионът от Ротердам не се предаваше и веднага възстановяваше паритета в резултата. Французинът не спираше да миксира отлично ритъма на разиграванията, което поставяше Рубльов под постоянен натиск и скоро на 24-годишния тенисист му се наложи да спасява поредни мачболи при собствено подаване.

Последва мигновена реакция от страна на топ поставения, който просто не можеше да сбърка удар и Манарино нямаше по какъв начин да противодейства. Агресията на шестия в света тотално обезоръжи противника, чиито технически умения нямаха възможност да блеснат в битката с грубата сила от другата страна на мрежата и всичко щеше да се реши в трети сет.

Там ветеранът потегли с ранен брейк брейк аванс, а местният любимец изведнъж започна да прибързва и грешките му значително се увеличиха. Манарино пък изглеждаше напълно спокоен и нито за момент не допусна преднината му да бъде застрашена, сервирайки почти безупречно и така сензацията стана реалност!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска мъка: Топ поставеният Рубльов се срина пред Манарино на старта в Москва Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | андрей рубльов | москва | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook