Домакинска радост: Барти не остави шансове и на Кийс и ще спори за трофея на АО!

от в 11:41 на 27.01.2022
Мирела Николова

Ашли Барти демонстрира впечатляваща форма от началото на тазгодишното Открито първенство на Австралия и вече е само на крачка от трети трофей от Големия шлем в кариерата си, след като през днешния ден взе поредната си жертва в турнира в лицето на Мадисън Кийс, която не успя да окаже никаква съпротива на австралийката, и така местната любимка затвори двубоя за категоричното 6:1 6:3. Барти продължава да има изумителни показатели в надпреварата досега, като не е загубила нито един сет по пътя си, а още по-впечатляващото е, че подаването ѝ е било пробито само веднъж във всички шест изиграни мача до този момент. В сблъсъка за титлата световната номер едно очаква победителката от полуфинала в долната част на схемата между Ига Швьонтек и Даниел Колинс.

Още от самото начало топ поставената взе контрола върху срещата, налагайки своя ритъм на игра, което прерасна в реализирането на пробив в първия възможен момент. Кийс така и не успяваше да намери начин да се противопостави на перфектно играещата си опонентка, а изобилието от непредизвикани грешки допълнително усложняваха задачата ѝ. Барти не показа никаква милост към американката и скоропостижно прибави откриващата част към своята сметка, след като осъществи още два брейка в края ѝ.

Началото на втория сет бе равностойно и изглеждаше, че световната №51 вече започва да намира играта си, като дори достигна до брейкбол в петия гейм, но претърпя неуспех в материализирането му след печеливш удар от страна на Барти. След като не съумя да се възползва от възможността си, Кийс бе поставена под напрежение в ответния си сервис гейм и съвсем скоро, след нова порция неточности от ракетата ѝ, предаде подаването си, което бе достатъчно за представителката на домакините да сложи край на срещата в своя полза, превръщайки се в първата австралийка финалист в Мелбърн от 42 години насам.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска радост: Барти не остави шансове и на Кийс и ще спори за трофея на АО! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | ашли барти | мадисън кийс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook