Домакинска радост: Синер загуби едва три точки на собствен сервис и обезличи Кокинакис в Рим

от в 13:41 на 12.05.2023
Калоян Соколов

Яник Синер се завърна на победния път, след като зарадва феновете в Рим, постигайки убедителен успех над Танаси Кокинакис - 6:1 6:4. Местният любимец стартира отлично клей сезона и остана на крачка от финала в Монте Карло, но впоследствие се разболя в Барселона и това го принуди да се оттегли предварително от надпреварата, а впоследствие младокът не участва и в Мадрид. Изглежда обаче италианецът е отново в том форма за домашното си състезание и записа трета победа от също толкова срещи с австралиеца, което гарантира на световния номер осем място в третия кръг на турнира, където го очаква сблъсък с един измежду Себастиан Баез и "щастливия губещ" Александър Шевченко.

Фаворитът изнесе истинско показно от линията за начален удар в откриващия сет, печелейки всяка една точка на собствено подаване, а Кокинакис не можеше да доминира по познатия начин със сервиса си, защото по-бавната настилка не го позволяваше и биваше тотално надигран от дъното на корта, като съумя да вземе само един гейм в хода на частта.

Непоставени играч се разигра във втория сет и вече се справяше много по-убедително в своите сервис геймове, ала отново беше напълно безпомощен на ретур, макар че този път спечели "цели" три разигравания. Синер пък дочака своя миг и изкопчи няколко решителни грешките от съперниковата ракета, за да реализира решителен пробив за аванс от 4:3, а оттам насетне беше рутинна задача за него да се поздрави с триумфа в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска радост: Синер загуби едва три точки на собствен сервис и обезличи Кокинакис в Рим Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | рим | танаси кокинакис | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook