Доминатора: Получи се страхотен спектакъл, чувствам се късметлия

от в 12:29 на 12.05.2017
Георги Христов

Доминик Тийм бе изключително щастлив, след като се измъкна като победител в драматичната битка с Григор Димитров и така се класира за 1/4-финалите на "Мастърс 1000" в Мадрид.

Австриецът спаси 5 мачбола и по инфарктен начин преодоля българина, за да си уреди сблъсък с младия хърватин Борна Чорич, който шокира Анди Мъри.

"Мисля, че това бе един много добър мач и за двама ни", обяви Тийм, цитиран от сайта на ATP.

"Тайбрекът в третия сет бе просто невероятен. Григор направи невероятни удари, но и аз бях на страхотно ниво в някои точки. В крайна сметка в тайбрека нещата опират и до късмет. И двамата се справихме страхотно. Много жалко е, че в такива мачове има само един победител и за моя радост този път това бях аз".

"Играх много добре в инфарктните моменти. Не винаги ми се получава, но този път успях да го направя. Спасих пет мачбола, което е нещо наистина фантастично. Не знам дали някога изобщо съм спасявал толкова много в даден мач, така че наистина усещането за мен е много добро".

"Бих казал, че бях късметлия в този мач, но в третия сет наистина показах страхотен манталитет и характер, а това нещо ми помогна да се добера и до успеха".

"Това е много важна победа за мен и се надявам да продължа колкото се може по-напред в турнира".


Форум - Дискусия на живо

 

Оцени тази статия:
Доминатора: Получи се страхотен спектакъл, чувствам се късметлия Георги Христов
Теми:  
григор димитров | доминик тийм | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook