Доминацията продължава: Швьонтек прекрати приказката на Хадад Мая и отново е финалистка в Париж!

от в 21:16 на 08.06.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек ще спори за трофея на Откритото първенство на Франция за втора поредна година. Полякинята отново наложи своята доминация в Париж и без да загуби нито сет по пътя си, днес си резервира място във финалната битка, след като сломи съпротивата на световната №14 Беатриз Хадад Мая. Топ поставената в схемата се нуждаеше от 2 часа и 11 минути, за да оформи крайното 6:2 7:6(7) и по този начин да се класира за финала, където я очаква сблъсък срещу 43-тата в света Каролина Мухова. 

Разликата в класите силно си пролича в откриващата част, където повечето разигравания протичаха под диктовката на световната №1. От своя страна, южноамериканката допускаше множество непредизвикани грешки и това не ѝ позволяваше да остане равностойна на миналогодишната шампионка. Възползвайки се от това, Швьонтек осъществи два пробива в края на сета и влизайки в серия от 4 поредни спечелени гейма, получи предимство в общия резултат.

В началото на втората част обаче полякинята претърпя спад в концентрацията си и бе изправена пред брейкбол още в първото си подаване. Макар да успя да го спаси, то още в следващия си сервис гейм топ поставената отново бе притисната, като този път смелата игра на бразилката я изведе до така желания пробив и 3:1. Съвсем скоро обаче водачката в класирането успя да стабилизира представянето си и да намали броя на пропуските си, а това ѝ помогна да възвърне паритета за 3:3. Полякинята продължи да изпитва сериозни проблеми на собствен начален удар и трябваше да спаси общо 4 брейкбола, преди да достигне до тайбрек. В него резултатът вървеше точка за точка до 7:7, когато Швьонтек показа класата си и сложи точка на спора, класирайки се на втори пореден финал в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминацията продължава: Швьонтек прекрати приказката на Хадад Мая и отново е финалистка в Париж! Мирела Николова
Теми:  
wta | беатриз хадад мая | ига швьонтек | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook