Доминик Тийм отлага завръщането си на корта и пропуска турнира в Абу Даби!

от в 20:02 на 14.12.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал, който не е излизал в официален двубой от началото на месец август, е голямото име, което привлече сериозно влияние към демонстративната надпревара Mubadala World Tennis Championships. Освен него, завръщането си на корта щеше да направи и Доминик Тийм. Това обаче няма да се случи, тъй като преди броени минути бе съобещно, че австриецът пропуска турнира. 

"С нетърпение очаквах да се завърна на корта в Абу Даби, но все още не се чувствам напълно готов да се състезавам на най-високо ниво." - написа Тийм в своя Twitter профил. "Разочарован съм, че няма да имам възможност да се включа в надпреварата през този сезон, но трябва да продължа да се подготвям за 2022-ра. Надявам се, че ще се включа в Mubadala World Tennis Championships през следващата година." 

Както Доминик Тийм, турнирът ще пропуснат още Каспър Рууд и Ема Радукану, като причината шампионката от US Open 2021 Радукану да не участва в надпреварата е положителна проба на тест за COVID-19. Освободените места ще бъдат заети съответно от Дан Еванс, Тейлър Фриц и Онс Жабер, а междувременно бе обявен и обновеният график за събитието, стартиращо след два дни. 

Mubadala World Tennis Championships e демонстративна надпревара, която по традиция се състои няколко дни преди официално да бъде поставено началото на новия тенис сезон, като и тази година турнирът ще събере някои от най-добрите състезатели в света в продължение на 3 дни между 16 и 18 декември. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Доминик Тийм отлага завръщането си на корта и пропуска турнира в Абу Даби! Диана Андреева
Теми:  
mubadala world tennis championship | дан еванс | доминик тийм | ема радукану | рафаел надал | тейлър фриц | Тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook