Официално: Доминик Тийм е аут от Уимбълдън 2021!

от в 18:36 на 24.06.2021
Диана Андреева

Доминик Тийм е принуден да се оттегли от Уимбълдън 2021 поради травма в областта на китката. Това съобщи австриецът в своя Instagram акаунт, обръщайки се към своите почитатели. Тийм се контузш по време на мача си в Майорка в началото на седмицата, а за съжаление ситуацията е сериозна и медиците са посъветвали световния номер пет да пропусне следващите няколко турнира в графика си. Повече около казуса написа самият Тийм, като ето и точните му думи:

След като беше принуден да се оттегли от първия си мач на турнира в Майорка във вторник поради контузия в дясната китка, Доминик Тийм пътува до Барселона и премина допълнителни медицински прегледи. Тестовете установиха, че има „отлепване на задната обвивка на лакътната страна на дясната китка“ или по друг начин казано нараняване, което няма да му позволи да се състезава в Тура в продължение на няколко седмици. Тийм ще носи шина за китката повече от месец, преди да започне прогресивен процес на специфична, функционална рехабилитация, за да възвърне мобилността, както и мускулната си сила и в крайна сметка да се върне към тренировките на корта.
Доктор Анфел Руиз Которо и неговият медицински екип ще наблюдават възстановяването на контузията, тъй като Тийм ще бъде подложен на допълнителни прегледи и ще бъде решено кога играчът е в състояние да се върне към състезанията.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dominic Thiem (@domithiem)

„Ще направя всичко, което лекарите казват, за да се възстановя възможно най-бързо. Те ме информираха, че трябва да отсъствам за няколко седмици, но ще направя всичко възможно, за да се завърна скоро на корта “, каза Тийм. „Наистина съжалявам, че трябва да се оттегля от предстоящите три турнира, които имах в календара си: Уимбълдън, Hamburg Open и Gstaad Open. Те са много важни за мен. Оценявам цялата подкрепа от феновете в тези трудни моменти - решен съм да се върна по-силен ”.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Официално: Доминик Тийм е аут от Уимбълдън 2021! Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook