Доминик Тийм: Това е най-важната част от сезона, очаквам много (видео)

от в 04:14 на 15.04.2019
Георги Христов

Доминик Тийм започва сезона на любимите клей кортове в Европа с високи очаквания. Още повече след най-голямата му титла зад Океана по време на АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс.

Световният №5 достигна през 2018 първия си финал в Големия шлем като отстъпи на "Ролан Гарос" пред Рафаел Надал. Той има 12 АТР титли на клей и се надява да увеличи сметката си в следващите месеци.

През новата седмица той стартира в Монте Карло срещу Мартин Клижан или Федерико Делбонис. "Разбира се, че очаквам много. Както по време на всеки сезон на клей. Всички турнири са много силни. Цялостно нивото в мъжкия тенис е много високо и всеки играе на върха на възможностите си от първата точка. Надявам се на добро представяне," заяви Тийм, който в Монако преди година надви Новак Джокович преди да отстъпи на Надал.

В тази връзка Доминатора отново очаква Надал да бъде главният фаворит на топ състезанията на червено.

"Докато Рафа играе то той ще бъде главният претендент за всяка една титла на клей. Тази година обаче предизвикателствата пред него са по-сериозни от преди. Саша Зверев винаги е опасен и Новак се завръща в оптимално състояние. Надявам се и аз. Има младоци като Феликс Ожие-Алиасим, който обича да играе на клей. Представи се изумително в Маями, а има и други младоци като Шаповалов и Стефанос. Много са съперниците за Рафа."

От своя страна Тийм добави към екипа си бившия №9 Николас Масу и сега е уверен, че чилиецът ще му помогне да подобри още представянето си на клей. "Започнах работа с Нико в Рио и Буенос Айрес. Получиха се страхотни тренировки преди Индиън Уелс, а там стигнах до титлата. Отношенията ни са прекрасни и можем много да подобрим играта ми. Особено на тази настилка и в този период от годината."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм: Това е най-важната част от сезона, очаквам много (видео) Георги Христов
Теми:  
доминик тийм | клей | клей кортове | монте карло | николас масу | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook