Доминик Тийм допусна изненадваща загуба на 1/4-финалите в Рио

от в 23:58 на 22.02.2020
Петър Колев


Доминик Тийм, който е водач в схемата на турнира от категория ATP 500 в Рио де Жанейро, допусна изненадваща загуба в четвъртфиналния си мач срещу световния №128 Джанлука Магер. Мачът започна още вчера, но беше прекъснат поради дъжд в момент, в който австриецът изоставаше със сет и пробив. Финалистът от Australian Open не беше убедителен и в предишните си два мача, като той загуби сет срещу Филипе Мелижени Родригеш Алвеш и първи кръг и срещу Жауме Мунар във втори кръг на надпреварата.



Първият започна с неубедителни подавания на двамата тенисисти, като италианецът беше първият, който съумя да реализира пробив за 3:1. Тийм се мобилизира и осъществи рибрейк в седмия гейм и така до края на сета и двамата не изпитваха трудности на сервис. Достигна се до тайбрек, в който Магер осъществи ранен минипробив, който му даде преднина от 6:3. Той осъществи втория си сетпойнт на сервис на световния №4, печелейки откриващата част с 7:6(4).



Началният удар на австриеца видимо не беше на ниво и той допусна пробив още във втория си сервис гейм, давайки преднина от 2:1 на своя противник. В този момент мачът беше прекъснат и беше насрочен за доиграване като първи мач на централния корт на следващия ден.

Видима промяна в играта на двамата нямаше - световният №128 достигна до точка за пробив в седмия гейм, с което той можеше да поведе с два брейка. Все пак Тийм измъкна гейма си и даже осъществи рибрейк в гейма, в който Магер сервираше за мача. Това не се отрази на играта на 25-годишния квалификант, който реализира нов пробив за 6:5. Този път той нямаше проблем да затвори мача, правейки го с гейм на 15 за крайното 7:6(4) 7:5 в двубой, продължил в рамките на два дни.

https://twitter.com/TennisTV/status/1231273916380913666?s=19

Опонент на Джанлука Магер в 1/2-финалите на турнира ще бъде Атилаш Балаш, който се наложи над Педро Мартинес в три сета - 2:6 6:4 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм допусна изненадваща загуба на 1/4-финалите в Рио Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook