Доминик Тийм е безспорният шампион в Барселона!

от в 18:32 на 28.04.2019
В
Доминик Тийм започна колебливо финалния си двубой в Барселона срещу Даниил Медведев, губейки първите три гейма от мача, но оттогава до края на срещата ,,Доминатора" помете корта със съперника си, достигайки до победата след краен резултат 6:4 6:0! Това е втора титла за сезона за Тийм, както и общо 13-та в кариерата му, като след този трофей австриецът става четвърти в годишната ранглиста ,,Race to London"!

Двубоят започна с лесно подаване в полза на Медведев, който още от началото на мача бе заел по-предна позиция на корта в сравнение с предишните си срещи в турнира. Руснакът упорито не отстъпваше назад и всячески се опитваше да доминира разиграванията от основната линия, докато в ръката на третия поставен сякаш се наблюдаваше леко колебание, изразено в наличието на няколкото непредизвикани грешки, които реално не фигурираха във вчерашния сблъсък на ,,Доминатора" срещу Надал.

Така ,,Мечката" достигна до две възможности за пробив още в първия си гейм при посрещане, но тогава мощният сервис на австриеца го измъкна от тежката ситуация. Все пак последва трети брейкшанс, като този път Даниил влезе в разиграване, а след поредната особена грешка на Тийм ранният пробив бе факт.



Петият в света често не бе съвсем сигурен какъв удар точно да селектира по време на продължителните разигравания срещу ,,руската стена", като скоро Медведев затвърди и пробива, реализирайки мечтания аванс от 3:0 в началото на двубоя.

Все пак Доминик впоследствие записа първия си гейм в мача след красива къса от бекхенд, която се оказа недостижима от седмия поставен, а това спечелено подаване рязко промени статуквото на корта, след като Медведев претърпя сериозен спад в последвалия си сервис гейм, инкасирайки нулев рибрейк за 3:2.



Двамата продължаваха да разменят ролята си от началото на срещата, като Тийм все по-често излизаше победител в дългите надлъгвания от дъното на корта, а руснакът допускаше колебливи неточности в края на маратонските разигравания. Това доведе до равенство от 3:3, когато изглеждаше, че шампионът от София ще прекрати серията на съперника си, печелейки безпроблемно подаването си на нула, но последва нова порция безпогрешни отигравания от ракетата на финалиста от 2017-та, който обърна гейма и за пръв път поведе в мача за 4:3.



Скоро австриецът поведе и с 5:3, а още тогава той се сдоби и със сетбол, но след няколко позитивни излизания на мрежата Медведев най-накрая прекъсна серията на опонента си. Умората на руснака обаче бе явна, а по време на почивката при 5:4 бе извикан и физиотерапевт заради усилващите се болки на седмия поставен в областта на рамото. Това обаче не повлия на ,,Доминатора", който след поредния категоричен сервис гейм завърши обрата си в първата част.



Вторият сет започна ужасяващо за Медведев, който инкасира нов нулев пробив след поредица от неуверени изпълнения. Скоро Тийм поведе с 2:0, след като измъкна подаването си от 0:30, като австриецът впоследствие увеличи преднината си още повече след нов нулев брейк в своя полза. Доминик бе брутален, като грешки от ракетата му практически вече нямаше, докато Медведев просто нямаше никаква идея как да противодейства на противника си.



Така скоро Тийм поведе с 4:0, а след нов пробив и поредното уверено подаване третият поставен ,,върза геврек" на опонента си, по този начин печелейки 13-тата титла в своята кариера!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм е безспорният шампион в Барселона! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook