Доминик Тийм няма търпение да участва в Адриа Тур

от в 12:13 на 03.06.2020
Анисия Стоева


Световният №3- Доминик Тийм, е привърженик на проекта ,,Адриа Тур" и с радост е приел да вземе участие в него заедно с Григор Димитров и ред други звезди от света на тениса. Новак Джокович, в момента №1, разкри плановете си да бъде домакин на Адриа Тур в периода от 13 юни до 5 юли. Мачовете ще се играят в 4 страни от Балканите и събраните средства ще бъдат дарени.

,,Много важна и много добра идея е, че Адриа Тур е хуманитарно събитие. Има много хора, както и организации, които се нуждаят от помощ в трудни времена като тези. Доколкото съм запознат, участвам във важен проект в Австрия и се надявам, че ще съберем възможно най-много средства, за да мога да продължа да помагам", казва Тийм пред ,,Sport Klub".

тийм

Доминик, който беше победен след петсетов трилър на финала на Откритото първенство на Австралия, изрази уважението си към Джокович: ,,На всички ни е ясно, че Новак е не само един от най-добрите тенисисти за всички времена, но е и един от най-добрите спортисти на планетата. Имаме много хубава връзка на и извън корта. Джокович е един от играчите, с които се срещам често в Тура. Изиграли сме някои чудесни мачове като финали на Шлемове, Мастърси, финалите на ATP и винаги е необикновено преживяне. Извън корта Новак е чудесен човек, но не го познавам толкова добре. Така че, се надявам по време на Адриа Тур да имаме възможността да се опознаем", споделя Тийм.

тийм

Доминик ще посети Сърбия за първи път: ,,Не е за вярване, но никога не съм бил в Сърбия. Нямам идея защо това е така, тъй като съм играл много юношески турнири и съм чувал прекрасни неща за държавата. Затова е странно за мен, че не съм я посетил по-рано, но пък ето- това е още една причина, поради която толкова лесно се съгласих да участвам.

тийм

Нямам търпение да отида в Белград и искам да разбера повече за страната", добави Тийм. Доминик най-вероятно ще играе в Белград срещу 17-кратния шампион на турнири от Шлема- Джокович.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм няма търпение да участва в Адриа Тур Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook