Доминик Тийм припомни за интересна случка в началото на кариерата си

от в 13:37 на 10.11.2019
В
Доминик Тийм припомни един анекдот, откогато австриецът е бил още в началото на кариерата си. Двукратният финалист на Откритото първенство на Франция каза: „Бях в Мароко в края на 2012 г., за да играя два турнира. Беше невероятно студено и в същото време имаше национални протести.

Отоплението не беше добро в хотела, беше между 0 и 5 градуса. Нямах топла вода, не се бях къпал почти една седмица. Храната като цяло не беше там. И това не се случи само веднъж. Фючърс турът е доста труден."

Запитан дали все още помни първия си мач като професионалист, Тийм добави: „Да, като всеки мач. Това беше срещу Даниел Химено Травер през 2011 г. в Кицбюел. Там видях колко далеч съм от професионалните играчи."

За Тийм пробиването при професионалистите не е било лесно: „Доста е трудно да пробиеш класацията в топ 100. Трябва да работиш доста усърдно. Но след като стигнеш до това ниво, можеш да останеш там доста време."

На въпроса дали ще играе на Олимпиадата през 2020 г. в Токио, Тийм отговори: „Не, защото вече се ангажирах с турнира в Кицбюел, който съвпада с Олимпийските игри. Но през 2024 г. в Париж, искам да бъда там."

За това как тенисът се е променил, Тийм заключи: „Когато започнах, играчите от топ 30 или 4о все още бяха по-слаби от топ момчетата. Сега те не са толкова по-лоши от първите десет. Нивото на тениса е толкова високо."

Тийм ще играе на финалите на ATP в Лондон в неделя на 10-ти ноември срещу Роджър Федерер във вечерната сесия. Тийм, Федерер, Новак Джокович и Матео Беретини са поставени в Група Бьорн Борг. Рафа Надал, Александър Зверев, Стефанос Циципас и Даниил Медведев са в група Андре Агаси.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм припомни за интересна случка в началото на кариерата си В

Коментари





Следвайте ни в Facebook