Доминик Тийм срази Рууд и стана първият осминафиналист при мъжете!

от в 13:17 на 02.10.2020
Калоян Соколов

Доминик Тийм и Каспър Рууд изиграха първата среща между поставени играчи на тазгодишния Ролан Гарос, а двамата определено не разочароваха и показаха най-доброто от тениса на червени кортове, защитавайки реномето си на топ специалисти върху тази повърхност. Дългите и разнообразни разигравания трудно можеха да бъдат преброени, като в голяма чат от тях Рууд изобщо не отстъпваше, само че по-високата класа на Тийм си проличаваше във възловите ситуации и той триумфира с 6:4 6:3 6:1.

Двубоят започна равностойно, но Тийм допусна няколко непривични за него грешки на мрежата в четвъртия гейм и скандинавецът пръв поведе с пробив. Последва много слаб сервис гейма на Рууд, което позволи на световният номер 3 да осъществи моментален рибрейк. Наред беше маратонско подаване на австриеца, а Каспър получи редица шансове отново да дръпне напред в резултата, ала при всеки брейкбол следваше мощен уинър от ракетата на Тийм. Така Доминатора изравни за 3:3 и оттам насетне подчини съперника постепенно чрез силовата си игра от основната линия, за да се откъсне с 5:3 и впоследствие да затвори частта в своя полза.

Вторият сет стартира ударно за Тийм, тъй като той получи три възможности отново да отмъкне сервиса на Рууд, които макар да бяха отразени, то норвежецът капитулира при шестия шанс пред неговия опонент. Шампионът от Ню Йорк продължаваше да среща сериозни трудности в подаванията си и поставеният под номер 28 се държеше много достойно, само че австриецът бе непоколебим в ключовите моменти. Скандинавецът не спираше да показва желание за борба и се понрави на публиката с печеливш удар между краката, който му гарантира осма точка за пробив в двубоя, ала тя отново беше пропиляна и младокът не съумя да се добере повече до нова в тази част, която миналогодишният финалист спечели с ефектен бекхенд по правата, донесъл му втори брейк в нея.

Интензитетът на норвежеца рязко спадна в третия сет и световният номер 3 за пръв път установи явен контрол над мача. Първото пропукване на Рууд дойде в четвъртия гейм, когато той предаде подаването си след забит бекхенд в центъра на мрежата. Австриецът бързо разви пренината си до 4:1 в своя полза, а скоро сложи точка на спора, прибавяйки нови два гейма в актива си и така си гарантира място на осминафинал, където очаква един измежду Стан Вавринка и Уго Гастон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм срази Рууд и стана първият осминафиналист при мъжете! Калоян Соколов
Теми:  
доминик тийм | каспер рууд | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook