Доминик Тийм за сезон 2020, Олимпийските игри и Laver Cup

от в 10:03 на 27.11.2020
Диана Андреева

Доминик Тийм се обърна към своите фенове:

"Най-накрая съм на почивка! Първата ми титла от Големия шлем в Ню Йорк, достигането до финалите в Мелбърн и на Мастърса - един много успешен сезон приключи. Сега ще се отпусна за десет дни, заминаването в чужбина не е възможно поради пандемията, затова ще прекарвам времето си у дома в Австрия.

Нямам тренировъчни сесии, нямам ангажименти и ще включа само мобилния си телефон за кратко - искам да презаредя батерията напълно, тъй като имам големи цели за 2021, въпреки че никой не знае точно кога ще ни бъде позволено да започнем турнирите в Австралия.

Някои неща обаче са уредени: Ще участвам в олимпийските летни игри в Токио, започващи на 23 юли! Мислех за това от доста време и през следващата година това се вписва в моя график. С нетърпение очаквам да се състезавам за медал.

Моят треньор Николас Масу е спечелил две златни отличия в Атина през 2004. Разказа ми за невероятно прекрасните емоции. Искам сам да изпитвам този тръпка. За един спортист атмосферата на олимпийските игри трябва да е уникална, искам да попия всичко.

Освен това, ще участвам за трети път на Laver Cup. От 24 до 26 септември ще бъда част от „Team Europe“, играейки срещу „Team World“ в Бостън. Много харесвам този турнир. От една страна, всички са напълно сериозни по този въпрос, всички искат да спечелят този трофей - от друга страна, ние се забавляваме толкова много, най-добрите тенисисти се представят като приятели и се радват един на друг.

Успях да спечеля трофея там два пъти с „Отбор Европа“, искам да спечеля хеттрика през 2021! Феновете също могат да очакват това събитие, на което се надявам, че ще имаме публика по трибуните!", завърши Тийм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм за сезон 2020, Олимпийските игри и Laver Cup Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook