Доминик Тийм зарадва родната публика с първа АТР титла в Австрия!

от в 23:07 на 03.08.2019
В
Доминик Тийм изпълни една от мечтите си - да триумфира в роден АТР турнир! Това се случи днес, след като австриецът зарадва местната публика с триумф на надпреварата в Кицбюел. ,,Доминатора" пречупи намиращия се в чудесна форма Алберт Рамос-Виньолас след 7:6(0) 6:1, за да се увенчае с първата си титла у дома, както и общо 14-тата такава в своята кариера!

Изображение

Макар че в първия си сервис гейм за двубоя Рамос-Виньолас трябваше да отразява два брейкбола, цялостно той бе по-стабилният тенисист на корта в началото, като впоследствие испанецът задържаше подаванията си безметежно. От друга страна, Тийм видимо бе по-напрегнат от голямото си желание да триумфира на родна земя; австриецът често допускаше неточности при разиграванията от дъното на корта.

При 2:2 Рамос-Виньолас даже достигна до общо пет брейкбола, но в крайна сметка Доминик някак съумя да измъкне подаването си. Въпреки това по-солидният тенисист продължаваше да бъде испанецът, но в трудните моменти началният удар на Тийм винаги идваше на помощ. При 5:4 в полза на левичаря заваля дъжд, който прекъсна срещата в рамките на около два часа, а по този начин темпото на мача бе леко разстроено, но все пак тенисът на високо ниво продължи и след паузата.

Изображение

В крайна сметка тайбрек трябваше да определи по-добрия в този равностоен сет, а в дългия гейм всичко започна с главата надолу за Рамос-Виньолас, който стартира с двойна грешка. Впоследствие обратният удар на испанеца изведнъж се пропука, а Тийм натрупа сериозен аванс благодарение на няколкото ,,евтини точки", които неговият опонент му подари. Лекото предимство в резултата отпусна фаворита в двубоя, който съумя да покаже най-доброто от себе си точно когато трябваше, тъй като представителят на домакините започна да контактува с топката изключително чисто, а ударите му летяха със завидна острота.

Изображение

На смяната на полетата Тийм водеше със стряскащото 6:0, когато последва поразяващ форхенд уинър по правата от ракетата на любимеца на местната публика, който по този начин ,,върза геврек" на своя съперник в дългия гейм. Доминик задържа инерцията в играта си и през следващата си част, докато левичарят продължаваше да допуска грешки. Шампионът от Гщаад набързо изостана с 0:3, преди да съумее да се запише в резултата на втория сет. Тогава обаче последва нова серия от три поредни гейма в полза на Тийм, който по този начин се поздрави с двусетовия успех на финала на надпреварата в Кицбюел, триумфирайки на един от любимите си турнири!

https://twitter.com/doublefault28/status/1157693623770783744?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм зарадва родната публика с първа АТР титла в Австрия! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook