Доминика Цибулкова сложи край на кариерата си в деня на представянето на биографичната и книга

от в 21:55 на 12.11.2019
В


След 15 години под прожекторите, днес Доминика Цибулкова прекрати участието си в професионалния тенис. Словачката сложи край на кариерата си под номер 315 в световната ранглиста, а последна победа на сингъл Цибулкова записа в Рим, където се наложи над Алиаксандра Саснович.

В кариерата си Цибулкова е спечелила общо осем титли, като най-значимата от тях е на WTA финалите в Шанхай през 2016. Там тя съумя да надвие тогавашната водачка на ранглистата, а именно Анджелик Кербер. До заключителния турнир в Китай, словачката се добра след финал на Australian Open, както и много стабилно представяне през останалата част от годината. През 2017 Доминка имаше още по-пълзотворен сезон, благодарение на което тя достигна до рекордната си четвърта позиция. Ето какво каза тенисистката на своите фенове:

" Днес със смесени чувства искам да споделя с вас една специална новина. Както знаете, не съм участвала в турнири от няколко месеца. След дълъг период на размисъл, разговори и подкрепа от семейството, приятелите и екипа ми, реших да не се връщам отново в тура. Това е момент, който ме изпълва с толкова много чувства - тъга, страх, но и ентусиазъм за това какво ще ми донесе животът в бъдеще. Благодарна съм на всички хора, които ми помогнаха да се реализирам в този спорт, да сбъдна детските си мечти, без тях нямаше да мога да се справя.



Избрах днес за деня, в който обявявам отказването си от тениса, защото това е и денят, в който излиза моята биография с всички подробности от кариерата ми. Написването на тази книга ми костваше много усилия. За мен е чест да споделя това изключително нещо с феновете си. С нетърпение очаквам да вляза в нов етап от моя живот, да се изправя пред нови предизвикателства и да прекарвам повече време, заедно със семейството и приятелите ми. Радвам се, че ще мога да опозная нови хора и места и да си създам нови спомени. Все пак много ще ми липсва подкрепата на моите фенове, но никога няма да забравя тениса, защото това беше моят живот преди и ще бъде завинаги. "




 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминика Цибулкова сложи край на кариерата си в деня на представянето на биографичната и книга В

Коментари





Следвайте ни в Facebook