Донев и Лазаров дадоха всичко от себе си, но отсъпиха на опитния мексикански тандем

от в 17:57 на 06.03.2021
Калоян Соколов

Габриел Донев и Александър Лазаров изиграха солиден двубой, но не съумяха да преодолеят съпротивата на опитните Ханс Хах и Мигел Анхел Рейес-Варела, отстъпвайки с 4:6 4:6. По този начин Мексико поведе с 2:1 успеха на България и е само на една победа от промоция в Световна Група I от надпреварата за Купа "Дейвис", което означава, че националите ни задължително трябва да надделеят в оставащите два двубоя на сингъл.

По-добрата сработка на мексиканците си пролича в самото начало и те съумяха да пробият още второто подаване на нашите момчета. Постепено сънародниците ни се окопитиха и задържаха напълно безпроблемно сервис геймовете си, само че това важеше в пълна степен и за техните опоненти, които запазиха аванса си до края на откриващия сет.

Българите имаха далеч повече шансове на посрещане във втората част, като Донев блесна с някои чудесни бекхенд ретури, но гостите постоянно пласираха отлични начални удари в решителните ситуации, а Лазаров се пропука при 4:4 и по този начин родните ни представители трябваше да се преглътнат поражението, макар добрите си изяви в карето.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донев и Лазаров дадоха всичко от себе си, но отсъпиха на опитния мексикански тандем Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | българия | габриел донев | купа дейвис | мексико

Коментари





Следвайте ни в Facebook