Донев не остави шансове на квалификант в Грузия; Иванов отстрани №5 в схемата

от в 14:43 на 03.08.2021
Владислав Риждов

Габриел Донев започна участието си на фючърс надпревара в Грузия с убедителна победа. Българинът се наложи над Мартин Борисюк с 6:3 6:2 за час и 25 минути престой на корта.

Срещата започна с леко предимство за квалификанта от Беларус, който реализира ранен пробив и поведе с 2:0. С течение на времето обаче Донев подобри играта си и успя да възстанови паритета в геймовете, а в края на частта достигна до важен брейк, който предреши изхода от откриващия сет в негова полза. Втората част бе равностойна, като двамата печелеха своите подавания. В петия гейм от сета Донев оползотвори първия си шанс за брейк и поведе с 3:2, а впоследствие измъкна гейма си от 0:40, за да затвърди преднината си. До края на двубоя родният ни представител продължи да доминира на корта и след като не даде нито гейм повече на съперника си, се поздрави с крайната победа.

По-рано през деня пък друг наш представител също се класира за втория кръг на надпреварата в Телави. Симон–Антъни Иванов се справи със съпротивата на поставения под номер 5 в схемата Денис Клок. В първия сет липсваше каквато и да е интрига. Иванов изцяло надиграваше съперника си и приключи първата част само след 20 минути престой на корта, като не даде нито един гейм на световния 771. След почивката българинът продължи да доминира. Иванов увеличи серията си от поредни геймове на 10, повеждайки с 4:0, след което Клок преустанови участието си в срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Донев не остави шансове на квалификант в Грузия; Иванов отстрани №5 в схемата Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | габриел донев | грузия | обзор | симон антъни-иванов | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook