Донски остана на крачта от финала в Монастир след трисетова битка!

от в 14:36 на 08.05.2021
Диана Андреева

Александър Донски даде всичко от себе си, но не успя да премине 1/2-финалната фаза на ITF турнира в Монастир. В спор за място на последния мач от тазгодишното издание на надпреварата Донски отстъпи на Лукаш Катарина в три сета - 7:6(7) 1:6 6:4 в полза на тенисиста от Монако. 606-ият в класацията на ATP Донски остана на крачка от възможността да вдигне втора титла в кариреата си и първа през последните два сезона. 

Мачът започна катастрофално за българският тенисист. Донски допусна ранен пробив и изостана с 1:4, но показа, че няма да се предаде толкова лесно, завръщайки се ударно в резултата. Александър дори имаше три сетбола при 6:5, ала нов спад в играта му беше причината той да пропилее възможностите си, а впоследствие да загуби и решителния дълъг гейм. 

След почивката Донски се завърна на корта уверен, а агрисевната му игра му позволи да спечели пет поредни гейма за 5:0 и по-късно да затвори сета в своя полза, възвръщайки паритета в отделните части. Катарина показа, че не случайно е бивш топ 200 играч - постоянен от всяка една точка на корта, той си осигури аванс от 5:2 и независимо от моментното разколебаване, успя да затвори мача в своя полза и по този начин се класира към следващия етап. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донски остана на крачта от финала в Монастир след трисетова битка! Диана Андреева
Теми:  
александър донски | донски | монастир | турнир в монастир

Коментари





Следвайте ни в Facebook