Донски осъществи обрат над италиански тийнейджър и е 1/4-финалист в Тунис!

от в 17:17 на 25.03.2022
Калоян Соколов

Едва ли ще сбъркаме, ако определим тунизийския град Монастир за една от най-любимите тенис дестинации на Александър Донски, който нагледно показва с играта си тази седмица причините да се завръща толкова често на това място. Българинът имаше нелеката задача да се изправи срещу талантливия италиански тийнейджър Фаусто Табако и трябваше да наваксва пробив пасив в решителния сет, но намери сили да се поздрави с успеха и да намери място на четвъртфиналите, където ще премери сили с топ поставения Азис Дугаз.

Донски не можеше да намери обичайното си ниво на сервис през първата част, само че се справяше по отличен начин на ретур и бързо взе аванс от 4:1 гейма. Последва спад от страна на родния ни представител, което доведе до изравняване при 5:5 и дори младокът имаше възможност на свой ред да се откъсне с брейк напред. Тогава обаче седмият поставен повиши значително своето равнище, за да спаси подаването си и оттам насетне контролираше случващото се на корта, достигайки до успеха в откриващия сет.

Втората част стартира по-благополучно от сервис линията за нашия сънародник, като той съумя да спечели откриващия си сервис гейм на нула, ала Табако демонстрира почти безгрешен тенис в следващите минути и надиграваше изцяло Донски от основната линия. Българинът на практика печелеше точки единствено с помощта на началния си удар, а това се отрази на резултата и тийнейджърът вкара срещата в трети сет.

Там националният ни състезател допусна да загуби сервиса си, макар че имаше преднина от 40:15 и изведнъж се оказа догонващ с 1:3. Все пак Алекс не се отказа и осъществи обрат, за да поведе при 4:3. Тогава последва маратонски гейм, в който непоставеният играч имаше цели седем възможности да върне нещата в изходна позиция, но Донски показа устойчивост и отмъкна съперниковото подаване, след което уверено затвори мача на собствен начален удар.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Донски осъществи обрат над италиански тийнейджър и е 1/4-финалист в Тунис! Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | монастир | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook