Донски: Придобих нужното самочувствие за в бъдеще, но ме очаква много работа

от в 15:56 на 27.09.2021
Диана Андреева

Тазгодишното издание на Sofia Open стартира по мечтан начин за България, след като Александър Донски изкова феноменален обрат и донесе първа българска победа. За нашето момче това беше трето участие в турнира, провеждащ се за шеста поредна година в зала "Арена Армеец", но едва дебютен успех. По този начин софиянецът си осигури място в заключителния етап на квалификациите, където за съжаление отстъпи на световния №87 Андреас Сепи, който е бивш представител на топ 20 и може да се похвали с 3 трофея от АТР надпревари. 

След поражението си нашето момче даде интервю пред официалния сайт на Sofia Open, в което разказа за емоциите след двубоя, както и за очакванията си за мача при каретата.

Алекс, опитът победи днес в мача ти свещу носителя на три титли от Тура Андреас Сепи

- Разликата в нивото си пролича. Той е много по-стабилен, докато аз има какво още да подобрявам в играта си. Особено трябва да поработя върху представянето си от дъното на корта, защото топките ми падаха в краката и не успявах да се наглася. Сервисът му не беше силен, но за сметка на това бе отлично насочен, което му вдъхваше самочувствие да играе по-отпуснато. Знаех, че без добър начален удар нямах шанс. 

В първия си мач направи обрат. Днес имаше шанс да реализираш пробив, а това щеше да ти вдъхне самочувствие. Това ли ти липсавше? 

- Имах нужда да си вярвам малко повече. Но той беше прекалено стабилен. 

Какво е усещането да играеш срещу тенисист от това ниво? 

- Той е легенда. Задържал се е в топ 100 за дълго време. На 37 години разполага със сериозен опит. За мен е страхотно да видя как играе топ състезател. Разбрах как трябва да изглежда тенисът ми в бъдеще. 

Какво спечели от тези два мача в квалификациите на Sofia Open? Разбра ли какво точно трябва да подобриш от ментална и техническа гледна точка? 

- Придобих самочувствие, че мога да победя топ играчи. Това е една ментална бариера, която видях, че всъщност мога да прескоча. Не съм далеч, но трябва да работя върху постоянството и елементите в тениса си. Очква ме много труд за в бъдеще. 

Участието ти в Sofia Open продължава - ще играеш на двойки с Мико. Какво очакваш за двубоя? 

- С Васко Младенов миналата година играхме доста добре, но с Мико преди не съм си партнилал. Мисля, че ако се представим добре на сервис и ретур, ще имаме шансове. Ние играем добре както на мрежата, така и от основната линия, затова вярвам, че можем да спечелим.

Снимка: Sofia Open 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донски: Придобих нужното самочувствие за в бъдеще, но ме очаква много работа Диана Андреева
Теми:  
sofia open | александър донски | софия оупън | тенис интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook