Донски се класира за четвъртфинал в Монастир

от в 13:22 на 06.05.2021
Владислав Риждов

Александър Донски записа нова чиста победа на турнира от сериите ITF в тунизийския град Монастир и се класира за фазата на четвъртфиналите. Нашето момче победи днес японеца Такаши Сайто с резултат 7:6(3) 6:1.

Донски съумя да измъкне тежък първи сет, който можеше да отиде и в двете посоки. Българинът бе стабилен от сервис, но допускаше непредизвикане грешки и трябваше да отразява седем точки за брейк в хода на частта. В крайна сметка, след като нито един от двамата не предаде подаването си, тайбрек щеше да реши изхода на сета. В него Донски и Сайто си размениха по един минипробив още в самото начало, а впоследствие Алекс отново проби съперника си и поведе с 4:2. След смяната на полетата Донски даде само точка на Сайто и затвори първата част в своя полза.

Във втория сет интрига липсваше. Донски си осигури ранен брейк, а след това премина през труден сервис гейм, за да го затвърди и да поведе с 3:0. След това двамата взеха следващите си подавания, преди българинът да нанесе нов удар върху опонента си. Алекс проби за втори път, а с това си осигури и правото да сервира за крайния успех. Последва завързан гейм, но Донски съумя да го спечели, а с това подпечата и крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донски се класира за четвъртфинал в Монастир Владислав Риждов
Теми:  
александър донски | тенис турнир в тунис

Коментари





Следвайте ни в Facebook